Американско жиголо, Офицер и джентълмен, един от най-желаните мъже в

...
Американско жиголо, Офицер и джентълмен, един от най-желаните мъже в
Коментари Харесай

Ричард Гиър, за когото всеки дъх отваря нова възможност

" Американско жиголо ”, " Офицер и благородник ”, един от най-желаните мъже в Холивуд, покровител на независимостта на Тибет. В четвъртък Ричард Гиър навърши 74 години и е Човек на деня на Свбодна Европа.

Ричард Гиър е роден във Филаделфия и е второто от общо пет деца. Той стартира актьорската си кариера от дребни театрални подиуми, само че през 70-те и 80-те години на предишния век към този момент играе в огромните театри в Лондон и на Бродуей.

Филмът, който го прави звезда, е „ Американско жиголо ” (1980), а присъединяване му в „ Хубава жена ” (1991) затвърждава имиджа му на мечтан и хубав мъж. Към него може да се добави и бракът му с модела Синди Крауфорд , който продължава 4 години. Следват още два брака. На 70 година Гиър стана татко за трети път.

Извън Холивуд Гиър има напълно разнообразни дела. В края на 70-те той посещава Непал, става почитател на Далай Лама и приема будизма. Гиър е бранител на независимостта на Тибет, поради което има безконечна възбрана да посещава Китай. През март той прикани американския Конгрес да поддържа Тибет и упрекна китайското държавно управление в " свирепост, групово принуждение и гонене " на тибетския народ.
 Тибетският нравствен лидер Далай Лама с американския артист Ричард Гиър през 2010 година
През 2019 година Гиър се качи на транспортен съд с мигранти, с цел да изрази взаимност с тях. Той се снима с над 100 бежанци, които стояха блокирани три седмици посред Средиземно море и чакаха банкет на европейско пристанище след отвод на Италия и Малта да ги одобряват.

" Най-важното нещо за тези хора тук е да могат да стигнат до свободно пристанище, да слязат от кораба, да стъпят на сушата и да стартират нов живот ", сподели тогава артистът във видеозапис, оповестен в интернет.

Гиър не е апатичен и към политиката в Съединени американски щати. По време на предизборната акция за президент през 2016 година той сподели, че в случай че Доналд Тръмп бъде определен за президент, “не единствено бездомните ще станат още по-бездомни, а за мексиканците, бедните, дамите, публицистите и за всички свободолюбиви хора животът ще стане по-лош. ”

„ Обичам да одъртявам. Всеки мирис отваря нова опция ”, споделя Гиър в изявление за. Той споделя, че медитира всеки ден. „ Това е процедура на самообладание и ангажимент да гледате мозъка си ”, споделя Гиър.

Според него макар целия софтуерен прогрес, който светът има, нещата са били по-добри преди 30 години. „ Работим прекалено много и не отделяме време, с цел да помислим какво в действителност значи да си човек ”, споделя Гиър.

„ С придвижване на възрастта нравът ми става все по-мек и по-мек. Гневът ми не се задържа задълго. Някак си изгаря самичък ”, споделя Гиър. Според него „ не е неприятно в действителност да почувствате нещата, вместо да ги погребвате ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР