Американският военен портал Coffee or Die (“Кафе или умри) наскоро

...
Американският военен портал Coffee or Die (“Кафе или умри) наскоро
Коментари Харесай

Американските ВВС са безпомощни срещу Русия

Американският боен портал Coffee or Die ( “Кафе или умри ”) неотдавна разгласява публикация, в която се твърди, че съветските бойни самолети от потомство 4 и 4+ не са задоволително ефикасни в изискванията на модерна система за Противовъздушна отбрана и че „ пълномащабната настъпателна въздушна война на Русия против Украйна е затруднена от дефицита на стелт изтребители пето потомство “. Що се отнася до украинските военновъздушни сили, те „ на процедура не могат да работят на каквато и да е височина наоколо до съветски наземни елементи, предпазени от съветските зенитно-ракетни системи “, написа изданието.

„ В допълнение към известията за потреблението на няколко изтребителя Су-57 от пето потомство, съветската въздушна акция против Украйна разчиташе на самолети като Су-34 и Су-35, които авиационни специалисти считат за така наречен “4+” потомство самолети. Русия също употребява изтребители от четвърто потомство и по-стари бойни самолети като Су-25. Във всеки случай тези самолети се оказаха уязвими за украинската Противовъздушна отбрана “, написа изданието. Що се отнася до борбата сред изтребителите от четвърто потомство и актуалната противовъздушна защита, правилно е, че сега щитът е по-силен от меча.

Но в случай че бойното потребление на група съветски изтребители от пето потомство Су-57 беше абсолютно сполучливо, то не може да се каже същото за американския аероплан Ф-35. Те не се употребяват в бойни дейности в условия на мощна противовъздушна защита на съперника. Единственият път, когато това се случи, имаше трагични последствия за прехваления американски изтребител от пето потомство.

През ноември 2017 година остарялата руска зенитно-ракетна система С-200, която е на въоръжение в сирийската противовъздушна защита, смъкна най-новия изтребител от пето потомство Ф-35 на израелските Военновъздушни сили. Израел отхвърли този факт, само че два дни по-късно стана известно, че един от Ф-35 на израелските Военновъздушни сили е бил в ремонт, публично заради конфликт във въздуха с две птици по време на подготвителен полет.

Версията, че Ф-35 не е бил развален от птица, се удостоверява от обява в американското издание “Драйв”. Авторът на публикацията, известният боен анализатор Тайлър Рогоуей, означи, че Израел към този момент няма да употребява Ф-35 в бойни задачи в Сирия, защото „ този безценен и най-нов американски аероплан е сензитивна тематика за Израел и те повече няма да рискуват машината. " Ако остарялата руска система за противовъздушна защита С-200 е в положение да смъква американски изтребители от пето потомство Ф-35, то няма какво да се приказва за актуалните системи за противовъздушна защита, които са на въоръжение в съветската войска.

Между другото, многочислените градивни недостатъци на Ф-35¸, за които към този момент се приказва в експертната общественост, към момента не са отстранени. Ф-35 се назовава по-малкият брат на най-скъпия американски изтребител Ф-22 “Раптор”. Шест от тях неотдавна бяха трансферирани в Полша от Аляска.

„ Съединените щати разположиха изтребители от пето потомство Ф-22 “Раптор” в 32-ра тактическа въздушна база в Луск в центъра на страната, където те ще образуват 90-та експедиционна изтребителна ескадрила в поддръжка на интервенциите за въздушно прикритие на Алианса “, съгласно американският боен портал “Милитари Уоч”.

„ F-22 е един от единствено двата западни изтребителя от пето потомство в дейна употреба и единственият изцяло работещ (за разлика от по-лекия си аналог Ф-35). Разполагането на изтребителя в Полша се дължи на обстоятелството, че неговият съветски противник Су-57 към този момент се е показал в украинския спектакъл на военните дейности, като потиска противовъздушната защита на съперника и нанася точкови удари отвън видимостта. Ф-22 е лишен от такива благоприятни условия ”, написа вестникът, отбелязвайки, че „ Су-57 е в самото начало на индустриалния цикъл. Ф-22, назад, ще бъде изведен от употреба през 2023 година заради необятен набор от проблеми с продуктивността. Малкият брой Ф-22, късият обхват на деяние, остарялата авионика, извънредно ниската наличност и невъзможността за дейно взаимоотношение със актуалните бойни средства, както и неналичието на бойни качества оттатък образния обсег, съществено лимитират неговия капацитет.

През май 2012 година министърът на защитата на Съединени американски щати Леон Панета подреди полетите на Ф-22 “Раптор” да бъдат строго лимитирани. Причината за това са повреди на бордовата система за генериране на О2, недоволства на водачите от задушаване и неприятни миризми в пилотската кабина. Според заповедта на шефа на Пентагона на Ф-22 е неразрешено да правят дълги полети, те би трябвало да бъдат в обсега на родните летища, тъй че при нужда водачите да могат да създадат спешно кацане.

От началото на 2011 година е наложена друга възбрана за изтребителите Ф-22 - те не могат да се издигат над 7600 метра. Смята се, че на тази надморска височина, в случай че се появят признаци на задушаване, водачът въпреки всичко ще има време да слезе няколко километра, с цел да смъкна маската и да диша въздух в пилотската кабина.

Не е изненадващо, че Ф-22 видяха деяние единствено по време на войната през 2014 година в Сирия, където гониха локалните джихадисти без никакви системи за противовъздушна защита през пустинята. F-22 наподобява следва ориста на прословутия " суперстелт " аероплан Ф-117, един от които беше свален край село Буджановци по време на военната интервенция на НАТО против Югославия от старомодния руски С-125. Малко след този позор сякаш невидимите Ф-117 бяха изтеглени от употреба. Оказва се, че американските изтребители от пето потомство, които са в употреба повече от година, съгласно самите американски анализатори, имат доста градивни и експлоатационни проблеми, а бойното им потребление е извънредно лимитирано.

Историята учи, че ултрамодерните и супер скъпи оръжия се употребяват в спорове, даже и доста огромни, като последна мярка, а от време на време въобще не се употребяват. Бойната загуба даже на един изтребител от пето потомство ще подкопае доста рейтинга на американския военно-промишлен комплекс и американската войска.

И за какво тогава Съединени американски щати изпревариха шест от своите F-22 от Аляска? „ За проява на мощ пред Русия “, признава списание “Милитари Уоч”. Тоест за заплашване. Но може ли някой да се уплаши от „ супероръжие “, което не може да се употребява заради непригодността му да се бори с равносилен съперник и е в положение единствено да бое партизани по чехли през пустинята? Въпросът, както се споделя, е риторичен.

Как тогава да се отнасяме към обявата на американския боен портал Coffee or Die, в която се споделя, че съветските бойни самолети от генерации „ 4” и „ 4+” не са задоволително ефикасни в изискванията на актуалната система за Противовъздушна отбрана? Като естествена военна агитация. И в случай че приказваме за съвременни системи за противовъздушна и противоракетна защита, тогава съветските С-300, С-400 и С-500 са несравними, като затварят небето за всички американски изтребители, където и да се намират тези най-хубави в света зенитно-ракетни системи.

Противостоянието на зенитно-ракетните системи против авиацията е съвременно развиване на безконечния спор сред бронята и меча. Днес бронята е по-здрава, в случай че, несъмнено, е издръжлива и надеждна. Руската противоракетна ризница е най-мощната в света.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР