Американският вицепрезидент Камала Харис призова за забрана на свободната продажба

...
Американският вицепрезидент Камала Харис призова за забрана на свободната продажба
Коментари Харесай

Камала Харис призова за забрана на т.нар. нападателни оръжия в САЩ

Американският вицепрезидент Камала Харис прикани за възбрана на свободната продажба на така наречен нападателни оръжия (assault weapons – б.р.) в Съединените щати, съобщи БНР.

" Няма потребност да се чудим какво е решението на казуса. Знаем какво е решението – това е възбрана на нападателните оръжия…Знаете ли какво е нападателно оръжие? То е основано с една характерна цел: да убие доста хора бързо. Такъв тип оръжие няма място в гражданското общество ", съобщи Харис.

Апелът на американския вицепрезидент Камала Харис за възбрана на свободната продажба на оръжие идва дни след една от най-кървавите офанзива с такова оръжие - тази в учебното заведение в градчето Увалде в щата Тексас. Там 18-годишен възпитаник простреля 19 деца и двама възрастни. Той е разполагал с най-малко две полуавтоматични пушки AR-15, като най-малко едната от тях е купена неотдавна за рождения му ден.

 Полицията в Тексас призна, че е позволила неточности, униформените са забавили реакцията си, до момента в който деца звънели на 911 и молели за помощ. Чакането за специфичен отряд траяло над 40 минути.

На фона на тази покруса Националната оръжейна асоциация в Съединени американски щати организира годишния си симпозиум в Тексас дружно с огромно оръжейно ревю.

Снимка: Уикипедия

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР