Американският вестник Washington Post публикува отворено писмо, написано от бившия

...
Американският вестник Washington Post публикува отворено писмо, написано от бившия
Коментари Харесай

Кондолиза Райс настоява за увеличаване на доставките на оръжие за Украйна

Американският вестник Washington Post разгласява отворено писмо, написано от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс и някогашния началник на Пентагона Робърт Гейтс . В апела си те приканват актуалните управляващи на Съединени американски щати да дават на Украйна по-ефективна военна помощ и то неотложно .

Позовавайки се на персоналното познаване на Владимир Путин, създателите настояват, че съветският президент съзнателно се пробва да удължи въоръжения спор в Украйна, с цел да изтощи украинските войски и да изчерпи мощната поддръжка, предоставена на Киев от Съединени американски щати и Европейски Съюз страни. Това значи, че всяко закъснение и отсрочване на помощта на украинския народ е от изгода за Москва.

" Разбира се, до момента в който войната продължава, съветската стопанска система ще преживее криза, а съветският народ ще понесе доста компликации, пишат създателите на апела. Но руснаците са претърпели доста по-лоши времена ".

В ценностната система на Владимир Путин провалянето на съветските войски в Украйна е невероятно и недопустимо, не престават Райс и Гейтс, и по тази причина той е подготвен да чака, с цел да завоюва време.

След като, Москва ще направи всичко, с цел да задържи най-малко превзетите позиции и в даден миг да възобнови настъплението - както се е случвало и преди, припомнят създателите: в последна сметка пълномащабна инвазия е почнала осем години след анексирането на Крим и разпалването на въоръжен спор в източната част на страната.

В същото време, не престават създателите, макар че Украйна даде храбър отпор на съветската инвазия и въоръжените сили на страната се предсавиха просто ослепително, украинската стопанска система е в крах, милиони хора бяха принудени да изоставен страната, инфраструктурата й е разрушена, а забележителна част от украинските подземни благосъстояния, промишлени уреди и плодородна земя са под съветски надзор.

" В момента военният капацитет и стопанската система на Украйна са изцяло подвластни от помощта от Запада - на първо място от Съединените щати ", припомнят създателите. Но военният спор е в задънена улица и нараства натискът върху управляващите в Киев Украйна да стартира мирни договаряния и да реализира помирение.

" При сегашните условия всяко съглашение за преустановяване на огъня ще остави Русия в мощна позиция да възобнови нахлуването, когато е подготвена . Това е недопустимо ", пишат Кондолиза Райс и Робърт Гейтс.
 Русия: Съединени американски щати не търсят мир в Украйна
Русия: Съединени американски щати не търсят мир в Украйна

Руският дипломат в Съединени американски щати разкритикува оповестените нови американски оръжейни доставки

Според тях единственият метод да се избегне сходен сюжет е уверено да се усилят военните доставки за Украйна и нейните отбранителни качества, с цел да бъдат задоволителни да предотвратят нова съветска атака и да разрешат на Украйна да отблъсне съветските войски на юг и изток.

Авторите на апела напомнят, че Конгресът на Съединени американски щати към този момент е отпуснал задоволително средства за такова подсилване на украинската войска , единственото, което следва в този момент е да бъдат отправни за военната техника, от която тя се нуждае най-вече - преди всичко, бронирани машини, ракети с огромен обхват, модерни бойни дронове, както и обилни количества муниции , в това число артилерийски снаряди.

Райс и Гейтс пишат с утвърждение за единодушието на администрацията на Съединени американски щати най-сетне, макар че назовават ​​това решение закъсняло. " Тъй като доставката на тежки танкове " Абрамс " от Съединените щати е обвързвана със съществени логистични усложнения, Германия и други съдружници би трябвало да задоволят тази потребност ", пишат те.

Украйна също се нуждае от повече благоприятни условия за наблюдаване и разузнаване. Всичко изброено нагоре би трябвало да й бъде предоставено в границите на седмици, а не да се разтяга с месеци, заключават създателите.
 Съюзниците уговарят Германия да позволи доставката на танкове
Съюзниците уговарят Германия да позволи доставката на танкове " Леопард " за Украйна

Франция и Англия към този момент дадоха обещание танкове на Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР