Американският университет в България отправя покана към всички жители да

...
Американският университет в България отправя покана към всички жители да
Коментари Харесай

Американският университет кани благоеградчани на разходка за почистване на града

Американският университет в България насочва покана към всички поданици да се включат в акция за почистването на града на 14 октомври, петък. Инициативата за почистването е на Клуба за резистентност към АУБ. Целта, която си слага клуба, е паралелно с грижата за околната среда, събитието да спомогне за повишение осведомеността по въпроса за изхвърлянето на боклука и образуването на несъразмерни количества боклуци.

АУБ е част от Благоевград и това е наше обвързване. Разбирането, което ни води е, че студентите в университета би трябвало да се отнасят към града и общността по този начин, както бихме се отнасяли към нашите родни градове, защото Благоевград е наш общ дом “, уточни Габриела Цветанова, член на Клуба за резистентност към АУБ.

Очаква се към 40 студенти да вземат участие в събитието, а апелът на клуба е благоевградчани също да се включат в разходката за почистването на града.

За задачата от образователното заведение приканват жителите да вземат от домовете си торби, които са натрупали при извършване на покупки, с цел да бъдат употребявани още веднъж като торби за отпадък. В своя поход за непорочност участниците ще се стараят да събират отпадъците разделно за още по-добри резултати, като в края на акцията, те ще бъдат събрани за преработване в кампуса.

Сборният пункт на събитието е кампуса на АУБ, Академичен център " Балкански ", ул. „ Свобода Бъчварова “ 8, като от там участниците в „ разходката за непорочност “ ще се опитат да обходят местата в града, които почистващите компании не са достигнали. „ Няма ограничаване къде хората желаят да отидат, стига да почистват по пътя си. Ще осигурим чували, както и ръкавици. Събитието в петък ще бъде с дълготрайност към 1 – 1:30 ч., а на сборния пункт чакаме всички искащи в 16:00 часа “, допълниха от Клуба за резистентност към АУБ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР