Американският университет в България е висше учебно заведение в стил

...
Американският университет в България е висше учебно заведение в стил
Коментари Харесай

Американският университет виртуализира инфраструктурата си

Американският университет в България е висше образователно заведение в жанр Liberal Arts. „ Liberal Arts " е учебен метод, известен в Америка, при който се учат по едно и също време най-различни дисциплини (например точни и филантропични науки, изкуства, бизнес, стопанска система и др.), като в същото време се добиват задълбочени познания по определените една или две специалности. Студентите са свободни да избират своите предмети, преподаватели и образователна стратегия. Класовете са дребни, а студентите са в непосредствен контакт с преподавателите. Обикновено учащите живеят дружно в университетския кампус. Една от най-вълнуващите страни на „ Liberal Arts " е опцията да се практикуват необятен набор от извънкласни занятия.

 Софийският кампус на АУБ - Център за обучение и просвета Илиев

В средата на 2017 година АУБ започва план за

виртуализация на наличната сървърна и десктоп инфраструктура.

Основната му цел е да се минимизира на времето за достъп до сериозни бизнес данни.

От образователното заведени търсят още реализиране на висока компактност и успеваемост при потребление на наличните хардуерни платформи. Разширена и актуализирана е платформата за предпазване на данни. Виртуализирето на сървърната среда оказва помощ за реализиране на оптималната еластичност и висока отказоустойчивост. Виртуализирането на налична на десктоп инфраструктура пък способства по-добро обслужване на научната и административната активност.
ВИЗИТКА НА ИТ ПРОЕКТА
Име на плана: Публично/частен облак, среда за предпазване (сторидж) и виртуализационна среда на

АУБ Възложител: Сдружение Американски университет в България

Изпълнител: Парафлоу комуникейшънс ООД, Американски университет в България

Локации: АУБ Благоевград

Дата на стартиране/дата на привършване на плана: Юни-Декември 2017

Категория: Образователни институции

Решението е създадено взаимно с екип на Парафлоу комуникейшънс ООД и е основано на модерни софтуерни решения, които дават висока еластичност, разширяемост и вероятност за развиване в бъдеще и отбрана на инвестицията. В основата не решението са две сървърни шасита с висока хардуерна компактност - Moonshot на Hewlett Packard Enterprise, система за предпазване на данни 3PAR8200 от Hewlett Packard Enterprise и програмен продукт с отворен код за ръководство на виртуални среди и частно/публични облаци oVirt. Софтуерът се създава от компанията Red Hat. Дизайнът на инфраструктурата за решението, оразмеряването на устройствата, конфигурирането и внедряването им са плод на напъните на специалистите от Парафлоу комуникейшънс. Имплементацията на софтуера с отворен код пък е дело на ИТ екипа на университета.

Новата система се употребява за виртуализация на всички сървъри, налични в АУБ и гладко прекачване на настоящата сървърна и десктоп инфраструктура във виртуална среда. Минимизира се времето за достъп до дисковото пространство за предпазване на сериозни данни за естествената бизнес активност.

Поради високата компактност на употребяваните хардуерни шасита се реализира по съответно облекчаване на потребността от разнородни сървърни и десктоп платформи употребявани в образователната и изследователската активност. Увеличава се дисковото пространство за реализиране на сериозните бизнес процеси. Многократно понижение на времето за достъп до данни посредством потребление на комбинация от типичен и флаш основан сторидж.

Подобрено обслужване

на потребителите на ИТ услуги, бърза реакция при даване на нужните услуги, висока отказоустойчивост и консистентност на предлаганите ИТ услуги са главните резултати от осъществения план.

От АУБ и Парафлоу регистрират реализиране на висока степен на потребление на наличния хардуер. Удължава се регулярния цикъл за възобновяване на хардуерните платформи и се реализира доста по-висока успеваемост на употребяване на наличния бюджет за ИТ.

Като значимо преимущество на осъщественото решение се показва удълженият цикъл за предстоящо възобновяване на наличния хардуер.

Освен това то предлага гъвкаво предложение на виртуални и сървърни платформи при поискване от потребителите.

Решението се използува от всички кампуси на АУБ –Главен кампус Благоевград, Скаптопара Кампус Благоевград, София кампус – Център за обучение и просвета Илиев.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР