Американският технологичен гигант Епъл вече блокира всички обновления за чат

...
Американският технологичен гигант Епъл вече блокира всички обновления за чат
Коментари Харесай

"Епъл" блокира всички обновления на "Телеграм" по света

Американският софтуерен колос " Епъл " към този момент блокира всички обновления за чат приложението " Телеграм " за операционната система iOS по света. За това оповестиха американски профилирани издания, съветският уебсайт РБК и самият уебсайт на " Телеграм ", в раздел " Често задавани въпроси ".

Компанията оповестява, че мярката е влезнала в действие в средата на април. По това време съветският информационен регулатор " Роскомнадзор " блокира достъпа до " Телеграм ", защото компанията - притежател на приложението, е в спор със специфичните служби поради нов закон в Русия.

Освен това " Роскомнадзор " желае от " Епъл " и " Google " да не оферират приложението в магазините си и да не популяризират вести на " Телеграм " на територията на Русия, оповестиха " Комерсант " и американският софтуерен уебсайт The Verge.

Руският регулатор договаря и с " Google ", с цел да бъде изтрито приложението от магазина, употребен от устройства с " Андроид " - " Google плей ". Към момента " Google " дава опция " Телеграм " да бъде обновяван, в това число с последната версия, пусната след влизането в действие на Общия правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR). Приложението обаче не е могло да пригоди последната си версия за iOS към условията на GDPR.

За " Епъл " това не е първата отстъпка пред претенции на страни, на чийто пазар развива дейна активност - това да вземем за пример се случи с ръководството на облачни услуги в Китай.

Продължаващият месец и половина блокаж на " Телеграм " в същото време е засегнал едвам 15 до 30 на 100 от интервенциите на приложението в Русия, счита " Роскомнадзор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР