Американският технологичен гигант Епъл планира да построи втори корпоративен комплекс

...
Американският технологичен гигант Епъл планира да построи втори корпоративен комплекс
Коментари Харесай

"Епъл" ще плати допълнително 38 млрд. долара данъци заради парите си в чужбина

Американският софтуерен колос " Епъл " възнамерява да построи втори корпоративен комплекс и да наеме 20 000 чиновници през идващите пет години като част от уговорката си към американската стопанска система, възлизащ на 350 милиарда $, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Обещанието, което бе оповестено нощес, е вследствие на огромната данъчна промяна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която бе утвърдена от Конгреса предишния месец.

Освен внезапното намаление на корпоративния налог промяната планува еднократна данъчна отстъпка върху средствата, които са върнати в страната от чужбина. " Епъл " сподели, че ще върне част от средствата, само че не е известно какъв брой. Компанията заяви, че ще заплати 38 милиарда $ за близо 250-те милиарда пари, които сега държи в чужбина.

Компанията от Купертино посочи, че ще разгласи мястото на втория си административен център, който ще се занимава с поддръжката на клиентите, по-късно тази година. В момента тя основава 84 000 работни места в Съединени американски щати и чака 55 милиарда $ разноски за снабдители и производители на части в Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР