Американският щат Юта одобри закон, който забранява на непълнолетните да

...
Американският щат Юта одобри закон, който забранява на непълнолетните да
Коментари Харесай

Американски щат забранява социалните мрежи за непълнолетните

Американският щат Юта утвърди закон, който не разрешава на малолетните да си вършат профил в обществените мрежи без знанието и единодушието на техните родители или настойници.

Законът беше подписан този четвъртък от губернатора-републиканец на щата Спенсър Кокс. Освен това беше въведен и цифров " вечерен час ", съгласно който младите не би трябвало да влизат в обществените мрежи сред 22:30 и 6:30 ч сутринта, в случай че не им бъде разрешено от по-възрастен, осведоми The Hill.

Наредбата ще влезе в действие чак през март 2024 година, само че Кокс акцентира, че ще употребява времето до тогава, с цел да работи взаимно с фирмите за обществени медии, с цел да се изчистят някои елементи по законодателството.

We’re no longer willing to let social media companies continue to harm the mental health of our youth. Today we signed two key bills in our fight against social media companies into law:

SB152 requires social media companies to verify that users in …
— Utah Gov. Spencer J. Cox (@GovCox)
Няма да позволим повече обществените медии да повреждат менталното здраве на децата ни. Днес подписахме два основни закона в битката ни против обществените мрежи, написа Кокс в Туитър.

Вторият закон не разрешава на фирмите да употребяват „ дизайн или функционалности “, които могат да доведат до пристрастяване измежду малолетните. Това ще улесни хората да рапортуват тези компании в случаи на нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР