Американският щат Калифорния става поредното място на планетата, където се

...
Американският щат Калифорния става поредното място на планетата, където се
Коментари Харесай

Калифорния готви забрана на бензиновите и дизеловите коли

Американският щат Калифорния става следващото място на планетата, където се приготвя цялостна възбрана на потреблението на коли с бензинови и дизелови мотори. Засега сходен ход на управляващите единствено се разисква, като влизането му в действие е планувано за 2040 година, оповестява организация Bloomberg, съобщи настоящо.ком. Известно е, че от 2040 година и три от най-големите европейски страни – Франция, Англия и Германия, също би трябвало да забранят потреблението на транспортни средства с мотори с вътрешно горене. Други страни от Стария континент – като Норвегия и Холандия, плануват това да стане още по-рано – надлежно през 2025 и 2030 година

Извън Европа сходни проекти има също в Китай, както и в Индия, където даже се обвързаха с съответна дата – 2030 година Индийското държавно управление към този момент разгласи, че от този момент в страната ще се създават единствено „ екологично чисти ” транспортни средства, като към този момент се взимат и ограничения в тази посока. Първата от тях е оповестяването на държавна поръчка за закупуването на 10 000 електрическия автомобил, които са предопределени държавните служители в страната. За спечелването на поръчката се борихи двата най-големи локални автомобилни производители – Mahindra & Mahindra и Tata Motors.

В последна сметка завоюва втората от тези две компании, която даже започва производството на модела Tigor (на снимката). Той се движи напълно на ток, като разполага с електромотор с мощ 85 кВт. и 200 Нм. Максималната скорост на хечбека е 135 км, а с едно зареждане той може да измине до 155 км.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР