Американският щат Джорджия ще загуби около 2,7 млрд. долара, които

...
Американският щат Джорджия ще загуби около 2,7 млрд. долара, които
Коментари Харесай

„Нетфликс“ и „Дисни“ съсипват щата Джорджия заради абортите

Американският щат Джорджия ще загуби към 2,7 милиарда $, които киноиндустрията заплаща всяка година за продукции на територията им, в случай че вкара закона за абортите.

Миналата седмица огромните студиа “Дисни” и “Нетфликс” обявиха, че ще изтеглят касовите си продукции от щата в случай че законът за абортите влезе в действие. Освен това Джорджия ще загуби над 92 хиляди работни места, както и 4,6 милиарда $ в заплати.

Законът срещу абортите планува да се забрани спирането на бременност след шеста гестационна седмица – време, в което множеството дами даже не знаят, че чакат дете.

Мнозина се надяват неизбежният протест на филмовите студиа да наклони везните към анулация на закона.

„ Ако филмовите студиа не се върнат да работят в Джорджия, това би било пагубно за локалната стопанска система. Много хора се реалокираха да живеят в този щат точно поради работните места и наличните кино студиа”, разяснява професорът по политически науки Ейми Стюгервалт.

Тя предвижда, че законът ще бъде отритнат от съда доста преди да влезе в действие в щата и до евакуиране на филмовата промишленост от Джорджия няма да се стигне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР