Американският сенатор Марко Рубио поиска спиране на сделката за закупуването

...
Американският сенатор Марко Рубио поиска спиране на сделката за закупуването
Коментари Харесай

US сенаторът Марко Рубио спря сделката по продажбата на bTV, била китайска врътка

Американският сенатор Марко Рубио изиска прекъсване на договорката за закупуването на bTV.

С тази продажба чешката PPF Group на Петр Келнер е на път да придобие мажоритарен дял в Central European Media Group Enterprises (CME), сегашният притежател на малкия екран. В писмо до администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп той приканва да се направи повсеместен обзор в подтекста на последствията за националната сигурност на решението на AT&T да се раздели с тази своя компания.

CME Group има активност в Чехия, България, Румъния, Словакия и Словения с общо 97 милиона фенове и някои от най-гледаните новинарски стратегии в Централна и Източна Европа, показва Рубио. Републиканецът е ръководител на Комисията за Китай, в която заседавата представители на двете камари на Народното събрание във Вашингтон и член на сенатската Комисия за интернационалните връзки и разузнаване, написа още " Блиц ".

Според него компанията на Келнер и самият той били известни, че работят като " подставено лице на Китай в Чешката република " и че притежаваните от PPF телекомуникационни компании работят с Huawei Technologies за създаване на 5G мрежи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР