Американският сенатор Джо Манчин, умерен демократ, който е ключов за

...
Американският сенатор Джо Манчин, умерен демократ, който е ключов за
Коментари Харесай

Сенатор демократ слага прът в колелата на инфраструктурния пакет за 1,75 трлн. долара на Байдън

Американският сенатор Джо Манчин, сдържан демократ, който е основен за очакванията на президента Джо Байдън да одобри законопроекта за вътрешни вложения на стойност 1,75 трлн. $, разгласи, че няма да поддържа пакета, съобщи " Ройтерс ".

" Не мога да гласоподавам за продължение на този закон ", посочи Манчин по време на изявление за Fox News, като добави: " Просто не мога. Опитах всичко, което е в човешките благоприятни условия. "

Говорител на Белия дом не е дал отговор на искане за коментар.
 US Сенатът няма да гласоподава инфраструктурния проект на Байдън до Коледа
US Сенатът няма да гласоподава инфраструктурния проект на Байдън до Коледа

Тъй като сенаторите излизат във почивка за празниците

Манчин беше основен последовател на проекта за възобновяване на Белия дом, който има за цел да укрепи мрежата за обществена сигурност и да се бори с климатичните промени и е крайъгълният камък в законодателната стратегия на Байдън.

Подкрепата на сенатора от Западна Вирджиния е от решаващо значение в пленарна зала, където демократите имат най-малкия надзор, а републиканците са единни в опозицията си против законопроекта.

Миналата седмица Байдън сподели, откакто беседва с Манчин, че сенаторът е повторил " неговата поддръжка за финансирането на равнището на рамковия проект, който разгласих през септември ". Президентът от Демократическата партия даде обещание да натиска през идващите седмици за завършване на съглашението.
 Байдън подписа закона за пътната инфраструктура
Байдън подписа закона за пътната инфраструктура

Инициативата е за 1 трлн. $

Въпреки че диалозите с Манчин вървяха зле, през последните дни съветници на Байдън показаха убеденост, че в последна сметка ще реализиран договорка.

Мнозина демократи считат, че приемането на законопроекта е от значително значение за възможностите на партията да резервира контрола над Конгреса на изборите следващата година.

Пакетът ще усили налозите за богатите и корпорациите, с цел да заплащат за голям брой стратегии за попречване на климатичните промени, за увеличение на дотациите за опазване на здравето и даване на безвъзмездни грижи за деца.

Байдън твърди, че намаляването на тези разноски е от решаващо значение в миг на възходяща инфлация и до момента в който стопанската система се възвръща от последствията от пандемията от ковид. Републиканците от своя страна тъврдят, че препоръчаното законодателство ще подхрани инфлацията и ще навреди на стопанската система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР