Американският Сенат спря процедурата по разглеждането на законопроекта за бюджета

...
Американският Сенат спря процедурата по разглеждането на законопроекта за бюджета
Коментари Харесай

Американският Сенат блокира закона за бюджета за отбрана

Американският Сенат спря процедурата по разглеждането на законопроекта за бюджета за националната защита на Съединени американски щати поради възражения на републиканците и на някои от най-либералните демократи, заяви Ройтерс. Сенаторите обаче ще продължат работа по бюджета, който е бил одобряват със закон в продължение на 60 години без спиране.

За продължаването на процедурата по разглеждането на бюджета в понеделник гласоподаваха 45 сенатори, а 51 бяха срещу, до момента в който за приемане на решението бяха нужни 60 гласа.

Тази година законопроектът планува на Пентагона да бъдат отпуснати 770 милиарда $. Някои демократи възразиха на това с аргумента, че военният бюджет не би трябвало да бъде толкоз огромен, когато страната не се оправя съответно с въпроси като опазването на здравето, образованието и климатичните промени.

Републиканците пък обявиха, че блокират процедурата, тъй като нежното болшинство на демократите в Сената не е позволило гласуването на допълнения към законопроекта, които биха наложили наложителни наказания против газопровода " Северен поток-2 " от Русия към Германия, на който Съединени американски щати се опълчват.

Американският Конгрес се гордее, че е приемал закона за бюджета за националната защита всяка година от 1961 година насам като израз на поддръжката си за въоръжените сили. Понеже това е един от дребното закони, които се одобряват годишно, той се употребява като средство за пробутване на законодателни актове по въпроси от конкуренцията с Китай до киберсигурността.

Още в сряда Конгресът може да гласоподава да продължи финансирането на федералното държавно управление и да бъде избегнато отчасти затваряне на федералните институции, са съобщили сътрудници в Конгреса. Водят се договаряния до по кое време да продължи краткотрайното финансиране, като задачата е това да бъде доникъде на януари или даже до февруари. Това би дало време на демократите и републиканците да разрешат разногласията си към 12 годишни бюджетни закона, с които ще се финансират федерални стратегии през новата фискална година, която стартира на 1 октомври. Конгресът се нуждае от време да се оправи и с още една надвиснала рецесия - риска федералното държавно управление да разгласи дефолт по дълга си от 28,9 трилиона $, в случай че финансирането не бъде удължено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР