Американският производител на чипове Nvidia пусна модифицирана версия на усъвършенстван

...
Американският производител на чипове Nvidia пусна модифицирана версия на усъвършенстван
Коментари Харесай

Nvidia пуска по-слаба версия на свой чип за игри в Китай

Американският производител на чипове Nvidia пусна модифицирана версия на модернизиран чип за игри, предопределен да дава отговор на американския надзор върху износа, ориентиран към Китай.

Чипът, за който компанията твърди, че предлага " квантов скок в продуктивността, успеваемостта и графиката, ръководена от изкуствен интелект ", ще бъде наличен за китайските клиенти от януари, споделя представител на Nvidia пред Reuters.

" GeForce RTX 4090 D е планиран по този начин, че да дава отговор изцяло на условията на държавния надзор върху износа. Докато разработвахме този артикул, ние интензивно работихме с държавното управление на Съединени американски щати ", прибавя той. 

Това е първият чип, предопределен за Китай, който Nvidia пуска публично на пазара, след новите ограничавания от администрацията на Байдън през октомври, които блокираха продажбата на A800, H800 и чипът за игри от най-голям клас RTX 4090.

Уебсайтът на компанията за китайски консуматори демонстрира, че новият RTX 4090D има 11% по-малко ядра CUDA (Compute Unified Device Architecture) спрямо версиите на чипа, които се продават отвън Китай.

RTX е линията от усъвършенствани графични процесори за игри на Nvidia. Архитектурата CUDA на компанията е всъщност еквивалент на графичните процесори за ядрата на централните процесори, които са изчислителни единици.

Технологичният колос владее над 90% от китайския пазар на чипове за изкуствен интелект на стойност 7 милиарда $, а анализатори настояват, че рестриктивните мерки на Съединени американски щати евентуално ще основат благоприятни условия за развиването на китайски съперници.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР