Американският производител Ford има намерение „отново да измисли автомобила”, за

...
Американският производител Ford има намерение „отново да измисли автомобила”, за
Коментари Харесай

Ford обеща да „измисли” автомобила отново

Американският производител Ford има желание „ още веднъж да измисли автомобила”, с цел да компенсира отказването от седани и хечбек-модели в интерес на пикапите и всъдеходите. Това заяни основният изпълнителен шеф на компанията Джеймс Хакет пред Automotive News.
Само преди дни Ford разгласи, че през 2020 година стопира производството и доставката на леки коли на пазара в Съединени американски щати, като 90% от гамата на марката ще се състои от всъдеходи и пикапи. Купето Mustang и крос-версията на Focus ще бъдат единствените модели от по-леките класове, които ще се оферират в Северна Америка.
„ Това решение не значи, че Ford желае да загуби клиентите си, а тъкмо противоположното. Искаме да им предложим нещо, от което те имат потребност. Подобно нещо направихме преди повече от век и в този момент ще го повторим. Не е правилно, че гоним само облага, защото ще произвеждаме модерни модели от всяка ценова категория”, изясни Хакет.
Стратегическият проект на компанията планува поетапно пуска на хибриди модификации на най-популярните модели на Ford в Северна Америка - F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco, който да бъде последван от всеобщо произвеждане на ново потомство електрически автомобили.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР