Американският президент заяви, че прокарването на ключовия му план за

...
Американският президент заяви, че прокарването на ключовия му план за
Коментари Харесай

Одобрението на плана на Байдън за социални и климатични разходи за 1.75 трлн. долара се бави

Американският президент съобщи, че прокарването на основния му проект за обществени и климатични разноски на стойност 1.75 трлн. $ може да отнеме седмици. Това значи, че ще бъде изтърван избраният от него краен период за този развой до Коледа, написа Financial Times.

Признанието идва след седмици на договаряния с демократическия сенатор от Западна Вирджиния Джо Манчин, който е срещу законодателството. Причината неговото утвърждение да е толкоз значимо е, че горната камара на Конгреса е поравно разграничена, което значи, че в случай че всички републиканци са съпротива на проекта, ще е нужна поддръжката на всички демократически сенатори. " Ако имате един Сенат, който е разграничен 50 на 50, може да има един или двама души, които могат да спрат всичко. Затова хората в нашата страна би трябвало да знаят, че подобен Сенат не работи и не можем да прокараме нищо ", посова пред CNN Мейзи Хироно, демократически сенатор от Хавай.
Опозиция от вътрешната страна
До този миг договарянията с Манчин не са довели до постигането на компромис и демократите не крият, че са изнервени от държанието на своя сътрудник, който подлага на критика администрацията на Байдън от месеци и забавя законодателството по-дълго от предстоящото. Но американският президент споделя, че той и сенаторът от Запада Вирджиния могат да намерят решение на казуса, което да " придвижи проекта за обществени и климатични разноски, даже на фона на гневната съпротива на републиканците ".

Байдън обаче акцентира: " Нужно е време за завършването на това съглашение, за подготовката на законовите промени и за завършването на всички процедурни стъпки, които са нужни за гласуването в Сената. Ще придвижим това дружно през идващите дни и седмици. Решен съм да спомогна за реализирането на този законопроект допустимо най-скоро ".
Реклама
Държавният глава споделя, че е в непрекъсната връзка с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, с цел да я държи в течение на договарянията с Манчин.
Защо републиканците са срещу
Планът в размер на 1.75 трлн. $ планува огромни държавни вложения в битката против климатичните промени, както и увеличение на обществените разноски в сфери като образованието и развъждането на деца. Финансирането ще пристигна от повдигане на налозите за богатите и за бизнеса в Съединени американски щати.

Републиканците подлагат на критика самодейността на Байдън, защото съгласно тях тя ще докара до още по-голямо повишаване на инфлацията поради несъразмерните разноски. Това безпокойство споделя и демократът Джо Манчин. Но Байдън наподобява решен да прокара законопроекта, с цел да " обезпечи на американските фамилии спокойствието, което заслужават ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР