Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изпрати федерални агенти

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изпрати федерални агенти
Коментари Харесай

Тръмп изпраща федерални агенти в Чикаго заради засилената престъпност

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще изпрати федерални сътрудници в Чикаго за справяне с престъпността. По време на събитие с органи за запазване на реда Тръмп също разкритикува самодейностите за преразпределяне на средства за полицията като ги упрекна за покачващата се престъпност в някои градове.
Освен в Чикаго, президентът разгласи, че ще прати федерални сътрудници и в различен град с кмет-демократ - Албъкърки, щата Ню Мексико. Стъпката се чака да изостри връзките сред администрацията в Белия Дом и локални управляващи, които подхождат с тревога при типа на военизирани федерални офицери по улиците.
Тръмп разказва редица ръководени от демократи градове като такива, които са “извън контрол” в политизиран до прекаленост миг - по-малко от четири месеца преди изборите. В предизборни клипове президентът насочва мрачни предизвестия с посланието, че обстановката ще се утежни в случай че съперникът му демократът Джо Байдън завоюва през ноември.
Междувременно в Портланд управляващите желаеха въздържаща заповед против федерални сътрудници, изпратени в отговор на митинги. Агентите са упрекнати в арестуване на хора без причина и потребление на несъразмерна мощ.
Администрацията разяснява, че изпратените в Портланд сътрудници са от друг вид от тези, които ще бъдат изпратени в Чикаго и Албъкърки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР