Американският президент Доналд Тръмп ще обмисли план на Сената за

...
Американският президент Доналд Тръмп ще обмисли план на Сената за
Коментари Харесай

Тръмп обмисля временно финансиране на правителството, ако има пари за стената с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп ще обмисли проект на Сената за краткотрайно финансиране на държавното управление единствено в случай че той включва "голямо авансово заплащане " за стена по границата с Мексико, съобщи Белият дом, представен от Ройтерс.

Белият дом също по този начин удостовери, че водачите на Сената се пробват да договорят преустановяване на частичното прекъсване на работата на държавното управление.

Тръмп съобщи, че в случай че водачите на републиканците и демократите в Сената - Мич Макконъл и Чък Шумър - се договорят за преустановяване на парализата, той ще поддържа съглашението.

"Ако те реализиран рационално съглашение, аз бих го подкрепил ", сподели президентът.

Макконъл и Шумър се срещнаха за диалози, откакто два законопроекта за прекъсване на държавната парализа се провалиха при гласувания в Сената.

Сенаторите създават законопроект за обновяване на работата на федералните организации за три седмици. Сенаторът демократ Крис ван Холън сподели, че по-късно ще бъде показана двупартийна законодателна корекция за краткотрайно обновяване на работата на федералните организации.

"Това ще разреши на федералните държавни чиновници... да се върнат на работа ", съобщи той.

Мярката за финансиране на няколко организации за три седмици би дала на Тръмп и водачите на Конгреса време за договаряне на договорка за финансирането на граничната сигурност, поради което се стигна до парализата, която продължава от 22 декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР