Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във
Коментари Харесай

Приключи първият ден от държавното посещение на Доналд Тръмп във Великобритания

Американският президент Доналд Тръмп дойде на тридневно държавно посещаване във Англия. С него в Лондон са брачната половинка му Мелания, дъщерите му и техните фамилии. Тази вечер президентската двойка ще участва на прием в тяхна чест в Бъкингамския замък. Визитата минава на фона на бурни митинги в Лондон.

 © БГНЕС
41 топовни салюта като част от тържественото посрещане на Доналд Тръмп в Бъкингамския замък. Американският президент и първата дама Мелания получиха топъл банкет от кралица Елизабет II, съпроводена от престолонаследника принц Чарлз.

И до момента в който течеше формалната част от церемонията, камерите не пропуснаха да уловят любопитните погледи през прозореца на Бъкингам от страна на Иванка Тръмп и останалата част от американската делегация, съпътстваща президента.

Кралицата персонално разноски своите посетители из специфична галерия, отдадена на Втората международна война, последва и обяд, който обаче беше затворен за медиите.

Доналд и Мелания Тръмп поставиха венец в Уестминстърското абатство и пиха следобеден чай в Кларънс хаус, където домакини им бяха принц Чарлз и Камила, която закачливо намигна на публицистите.

Мнозина подлагаха на критика обстоятелството, че днешната аудиенция е със статут на държавна или с други думи - по покана на Двореца, където довечера ще има и церемониален прием. Посещението, обаче, ще бъде лишено от част от наложителните за сходни визити детайли - Тръмп и фамилията му няма да спят в Бъкингам, а в резиденцията на американския дипломат. Няма да го забележим и в златната колесница, в която част от гостите на Елизабет II имат достойнството да се возят с нея.
 © БГНЕС
Днес пред Бъкингамския замък се събраха както последователи, по този начин и съперници на американския президент. Напрежението се повиши и се наложи намесата на полицията. Очаква се на следващия ден към митингите да се причисли и водачът на опозицията Джеръми Корбин. Във вторник Тръмп ще се срещне с английския министър председател Тереза Мей и ще се включи в бизнес конгрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР