Американският президент Доналд Тръмп пренесе в Съвета за сигурност (СС)

...
Американският президент Доналд Тръмп пренесе в Съвета за сигурност (СС)
Коментари Харесай

Тръмп избра за свой враг Иран пред СС на ООН

Американският президент Доналд Тръмп придвижи в Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации своята акция срещу нуклеарната договорка с Иран, подписана през 2015 година, от която той отдръпна Съединени американски щати през май. Като ръководител на сесията на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации Тръмп осъди „ ужасната, едностранчива “ нуклеарна договорка с Иран.

Тръмп даде обещание, че наложените още веднъж наказания ще бъдат прилагани „ с цялостна мощ “ и прикани международните сили да работят със Съединени американски щати, с цел да „ подсигуряват, че иранският режим трансформира държанието си и в никакъв случай няма да се снабди с атомна бомба “.

Френският президент Еманюел

Макрон се обърна към Секретен сътрудник на Организация на обединените нации след Тръмп и съобщи, че опасенията за Иран не могат да бъдат лимитирани до „ политика на наказания и ограничение “ ,

която се прилагаше години наред преди договорката. „ Трябва да изградим дружно дълготрайна тактика за ръководство на рецесията, която не може да бъде сведена до политика на наказания и ограничение на Иран “, съобщи Макрон.

В изявлението си през днешния ден Макрон въпреки всичко предизвести, че е рисково да бъдат снабдявани с ракети свързани с Иран групировки, като ливанската „ Хизбула “ и йеменските шиитски бунтовници хуси, тъй като това води до дестабилизация на района.

Съединени американски щати се намесиха, с цел да възстановят глобите, които бяха анулирани по контракта от 2015 година

за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран, и даде обещание да накаже задгранични компании, които вършат бизнес с Иран.

В Секретен сътрудник на Организация на обединените нации Тръмп също по този начин упрекна Китай, че работи против неговата Републиканска партия за идните междинни избори, казвайки, че Китай „ не желае аз или ние да спечелим “ поради неговата твърда линия в търговията.

Но най-острите му думи бяха ориентирани към Иран. „ През годините след сключване на договорката, агресивността на Иран единствено се усили. Режимът употребява нови средства, обезпечени от договорката, за поддържане на тероризма, да построява ракети, способни да носят нуклеарни оръжия и да подклажда безпорядък. “

Тръмп нападна Русия и Иран за поддръжката им на президента Башар Асад

във войната в Сирия, като сподели: „ Касапницата на сирийския режим стана допустима заради Русия и Иран “.

На срещата на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации и министър председателят на Англия Тереза Мей застана против Тръмп във връзка с нуклеарната договорка с Иран. Тя сподели, че договорката остава „ най-хубавото средство за попречване на това Иран да създаде нуклеарно оръжие и ние сме решени да запазим съглашението до момента в който Иран продължава да съблюдава напълно отговорностите си “.

За Северна Корея Тръмп прикани глобите да бъдат прецизно прилагани против Пхенян – обръщение, ориентирано към Русия и Китай, които работят за облекчение на наказателните ограничения, с цел да бъде заплатен севернокорейският водач Ким Чен Ун за дейностите му. Без да посочва съответни имена, Тръмп акцентира, че „ някои страни към този момент нарушават глобите на Организация на обединените нации “, в това число незаконното прекачване на нефт от транспортен съд на транспортен съд и сподели, че спазването на глобите е „ доста, доста значимо “.

Какво се чака от новите наказания на Съединени американски щати върху Иран

Възможен ли е конфликт сред Съединени американски щати и Иран?

Нова тактика на Тръмп за Сирия допуска продължително наличие на Съединени американски щати

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР