Американският президент Доналд Тръмп предупреди сирийското правителство, че САЩ са

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди сирийското правителство, че САЩ са
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Готови сме да ударим Сирия отново

Американският президент Доналд Тръмп предизвести сирийското държавно управление, че Съединени американски щати са подготвени да ударят страната на Башар Асад още веднъж, в случай че има нови офанзиви с химическо оръжие в Сирия, заяви Би Би Си (BBC).

ВИЖТЕ УДАРИТЕ НА Съединени американски щати, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Предупреждението идва откакто Съединени американски щати, Англия и Франция поразиха с ракети три сирийски обекта в отговор на хипотетичната офанзива с химическо оръжие в град Дума на 7 април. Сирийското държавно управление изрично отхвърля да е употребило химическо оръжие и твърди, че химическата офанзива е измислена от бунтовниците.

Атаката на съдружниците съставлява най-значителното нахлуване против държавното управление на Асад от западните сили за седемте години революция в Сирия .

Това е позицията на България за ударите в Сирия

Путин: Русия осъжда нападението над Сирия

Меркел: Военният удар против Сирия беше нужен

В същото време кореспондентът на NOVA в Съединени американски щати дефинира реакциите в страната след въздушните удари над Сирия като „ предостатъчно спокойни “. „ След „ бомбастичните” известия в обществената мрежа Туитър на Доналд Тръмп, в които той изглеждаше, че се заяжда освен със Сирия и Башар Асад, а и с Русия и Путин, това породи напрежение, че импулсивният президент с големи вътрешни проблеми може да вземе по-крайно решение за изострен спор в Сирия, който да ескалира връзките с Русия “, разяснява Дараков.

„ Тази доста прецизна въздушна акция, без нито една жертва, обаче демонстрира, както написа и самият Tръмп в Туиър, че „ задачата е изпълнена “, сподели още той.

A perfectly executed strike last night. Thank you to France and the United Kingdom for their wisdom and the power of their fine Military. Could not have had a better result. Mission Accomplished!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 14, 2018
Дараков акцентира: „ Остават обаче рецензиите, че Съединени американски щати, както при президента Обама, по този начин и в този момент при президента Тръмп, нямат ясна тактика за Сирия, както и проект по какъв начин да не се разреши „ Ислямска страна “ да се популяризира на територията на страната “.

Още по тематиката чуйте във видеото горе.

Доналд Тръмп в "Туитър ": Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

Сирийската войска изтегля основни здания в Дамаск

Какво ще се случи в този момент?

Фокусът ще бъде върху град дума и визитата на инспекторите от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Сирия заяви, че е посрещнала представителите на ОЗХО в Дамаск в събота и улеснява визитата на мястото на хипотетичната химическа офанзива.

Сирийската войска осведоми в събота, че Източна Гута, където се намира град Дума, е освободен от последните бунтовници и още веднъж е под контрола на армията.

Страните, направили ударите против Сирия,

Франция, Съединени американски щати и Англия, показаха в събота на 12-те си сътрудници в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации план за резолюция за Сирия ,

включваща основаването на нов механизъм за следствие на използването на химическо оръжие, оповестиха дипломатически източници, представени от Франс прес. Преговорите по текста, редактиран от Франция, стартират в понеделник. Дата за гласоподаване още не е избрана, тъй като Париж желае да даде време за „ същински договаряния “, съгласно източниците.

За първи път в Съвета се предлага текст, сплотяващ химически, филантропичен и политически аспект на уреждането на седемгодишния спор. Проектът беше публикуван измежду членовете на Съвета по-малко от 24 часа след ракетните удари.

Ужас в Сирия: най-малко 70 жертви на хипотетична офанзива с газ

Доналд Тръмп: Русия и Иран поддържат животното Асад

Текстът, с който Агенция Франс Прес разполага, осъжда най-категорично всички случаи на приложимост на химическо оръжие в Сирия ,

изключително офанзивата на 7 април в Дума, и планува основаването на самостоятелен механизъм за следствие и изтъкване на виновните „ въз основа на правилата на безпристрастност и професионализъм “. Той изисква също по този начин Сирия да сътрудничи напълно на ОЗХО.

По отношение на филантропичната помощ планът приканва да бъде открито „ трайно преустановяване на огъня “ и всички страни членки да употребяват въздействието си за неговото използване. Текстът изисква „ филантропичен достъп без ограничавания “ в цяла Сирия и опцията за „ медицински евакуации при положение на нужда “.

В политическия аспект планът изисква „ сирийските управляващи да се включат в междусирийски договаряния добросъвестно, градивно и без предварителни условия “, продължавайки последните полемики от 3 март в Женева. Тези договаряния, които в този момент са в мъртва точка, би трябвало да обиден ръководството, конституционния въпрос, изборите, контратероризма и ограниченията за доверие. Накрая текстът задължава генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да рапортува за осъществяването в 15-дневен период след приемането му.

Секретен сътрудник отхвърли в събота съветската проекторезолюция, призоваваща за наказание на „ експанзията “ на Съединени американски щати, Англия и Франция

против Сирия – избор, отразяващ поддръжката за съюзническите удари по химически обекти. Но вотът в края на незабавното съвещание, свикано от Русия, също по този начин още веднъж показва парализата на най-могъщия орган на международната организация в оправянето със сирийския спор, отбелязва АП.

Само две страни поддържаха Русия - Китай и Боливия. Осем страни членки гласоподаваха срещу съветския план – Съединени американски щати, Англия, Франция, Англия, Холандия, Швеция, Кувейт, Полша и Кот Д'Ивоар. Четири страни се въздържаха – Етиопия, Казахстан, Екваториална Гвинея и Перу.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР