Американският президент Доналд Тръмп поставя под съмнение ангажимента на САЩ

...
Американският президент Доналд Тръмп поставя под съмнение ангажимента на САЩ
Коментари Харесай

Франция: Европа има нужда от по-силна отбрана заради Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп слага под подозрение уговорката на Съединени американски щати към НАТО, по тази причина става още по-наложително усилването на Европа на защитата, съобщи френският министър на въоръжените сили Флоранс Парли, представена от Франс прес.

" Преди година на срещата на върха на НАТО той не даде безапелационна поддръжка на концепцията, съгласно която, след влизането в действие на Договора за Северноатлантическия алианс, при нахлуване против страна от алианса останалите ще й се притекат на помощ ", сподели министър Флоранс Парли по телевизия " Франс 2 ".

" Всичко това хвърля някаква форма на подозрение ", добави Парли. Тръмп назова НАТО " остаряла " в акцията за президентските избори и постоянно се оплаква от прекомерно незадоволителните съгласно него военни разноски на европейските страни, членове на пакта, предава Българска телеграфна агенция.

Френският министър сподели, че съгласно нея на срещата на високо ниво на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел " президентът на Съединени американски щати ще упражни доста мощен напън върху съдружниците, изключително европейските, да поемат тежестта, която съгласно него поемат Съединени американски щати ".

" Ето за какво Европа на защитата е нужна структура в конюнктура, в която не сме сигурни дали достиженията, които сме имали 70 години, са дефинитивно добити ", уточни Парли.

Министърът посочи, че Франция и Германия са подхванали " историческа " стъпка, като са решили да произведат дружно военен аероплан и тежък танк и са договорили " европейска самодейност за интервенция " - военни сили за дейности при рецесия, в които вземат участие десетина страни.

" Решихме наследникът на Рафал - танкът Льоклер, да бъде планиран и създаден взаимно, тъй като се нуждаем от консолидиране на нашата индустрия, с цел да сме по-силни на европейско ниво ", сподели Парли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР