Американският президент Доналд Тръмп подписа приет от Конгреса закон в

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа приет от Конгреса закон в
Коментари Харесай

Тръмп подписа закон за демокрацията в Хонконг


Американският президент Доналд Тръмп подписа признат от Конгреса закон в поддръжка на продемократичните митинги в Хонконг, макар гневните митинги на Пекин, оповестиха международните организации.

Законът " за демокрацията и правата на индивида в Хонконг " беше признат единомислещо от Сената предходната седмица. В Камарата на представителите единствено един конгресмен гласоподава срещу.

Законът изисква от Държавния департамент да удостоверява пред законодателите всяка година, че Хонконг резервира задоволително автономност, с цел да оправдава даването от Съединени американски щати на специфичните търговски условия, които му помогнаха да поддържа позицията си на международен финансов център.

В закона се планува още наказания против лица, нарушаващи правата на индивида в специфичния административен регион на Китай.

Конгресът одобри и втори закон, който Тръмп също подписа. Той не разрешава износа за Хонконг на американско профилирано полицейско съоръжение като сълзотворен газ, гумени патрони и електрошокови револвери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР