Американският президент Доналд Тръмп планира да помилва бившия си съветник

...
Американският президент Доналд Тръмп планира да помилва бившия си съветник
Коментари Харесай

Тръмп планира да помилва бившия си помощник Майкъл Флин

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да помилва някогашния си консултант по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин, съобщи Ройтерс, като се базира на източник, осведомен с въпроса.

Флин се призна за отговорен в предоставяне на лъжливи сведения на ФБР в границите на следствието за хипотетичната съветска интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година

Според източника на Ройтерс Тръмп може в последна сметка да се откаже от помилването на Флин.

Майкъл Флин, който е пенсиониран военачалник от армията, през 2017 година се призна за отговорен в предоставяне на лъжливи сведения на ФБР по отношение на контактите си с съветския дипломат в Съединени американски щати през седмиците преди встъпването на Тръмп в служба.

Тръмп съобщи през март, че съществено обмисля да помилва Флин, напомня Ройтерс. Американският президент съобщи, че ФБР и министерството на правораздаването са унищожили живота на Флин и на фамилията му.

Майкъл Флин бе един от няколкото някогашни помощници на Тръмп, които се признаха за отговорни или бяха наказани в границите на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за хипотетична интервенция на Москва в президентските избори през 2016 година, хипотетично за да бъдат засилени възможностите на Тръмп да завоюва конкуренцията, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР