Американският президент Доналд Тръмп обяви срещата си със своя китайски

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви срещата си със своя китайски
Коментари Харесай

Експерт: Китай изглежда големият победител сред срещата между Тръмп и Си

Американският президент Доналд Тръмп разгласи срещата си със своя китайски сътрудник Си Дзинпин като " доста по-добра от предстоящото ". Според анализатори обаче в действителност изходът от диалозите не е бил равносилен, а по-скоро Пекин е спечелилият от тях.

Двамата държавни глави се съгласиха да задържат налагането на нови наказания и да възобновят комерсиалните договаряния между тях.

" Изглежда до момента Китай излиза победител от срещата в границите на Г-20 ", счита основният капиталов анализатор във Fasanara Capital Франческо Фила пред CNBC.

" Засега даже не е ясно от какво са се отказали, с цел да получат това отсреща ", показва още той и добавя, че липсват значими детайлности към диалозите сред двамата водачи.

Филия не е единственият, който е песимистичен във връзка с развиването на връзките сред Вашингтон и Пекин.

" Застъпването на Тръмп за някои от основните точки от политиката му против Китай беше един от най-важните резултати, чакани от срещата Г-20 ", счита шефът на изследователската компания Quill Intelligence Даниеле ДиМартино. " Изглежда той даде доста задатък на Китай ", добавя тя. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР