Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е постигнато споразумение, което

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е постигнато споразумение, което
Коментари Харесай

Тръмп няма да налага мита на Мексико

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е реализирано съглашение, което да спре въвеждането на мита за импорт от Мексико. В Туитър Тръмп разясни, че решението е взето откакто от Мексико е стихотворец ангажимент за „ твърди ограничения “ за понижаване притока на мигранти към южната граница на Съединени американски щати.

Малко след обявата на Тръмп, държавният секретар Майк Помпео благодари на мексиканския си сътрудник Марсело Ебрард за „ усърдната работа “ и добави, че чака ползотворно съдействие за прекъсване на „ вълна от незаконна миграция по южната граница “.

От оповестена от Държавният департамент взаимна декларация излиза наяве, пресичащите американската южна граница, които търсят леговище могат бъдат бързо връщани в Мексико, където да изчакат решението за статута си като Съединени американски щати поема ангажимент за ускорение на процеса по взимане на това решение.

Новината за съглашение идва няколко дни преди крайният период подложен от американския президент. Тръмп заплаши с въвеждане на последователно увеличаващи се цени от понеделник. Президентът заплаши с митата в опит да накара южната съседка на Съединени американски щати да пристъпи към спомагателни дейности по отношение на потока от мигранти. Новите цени се очакваше да доведат до повишаване на цени на артикули в Съединените Щати. Надвисналата заплаха усили интензитета на договарянията сред двете страни през седмицата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР