Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е отменил своя среща

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е отменил своя среща
Коментари Харесай

Тръмп спря преговорите с талибаните

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че е отменил своя среща с управлението на талибаните, както и кротичък контракт с групировката.

В " Туитър " Тръмп съобщи, че е щял да се срещне с водачи на талбианите в резиденцията Кемп Дейвид в Мериленд. Плановете са били анулирани след офанзива с кола бомба в Кабул в четвъртък, при която починаха 12 души, измежду които американски и румънски боец.

В началото на седмицата екипите, договарящи в Катар, реализираха кардинално съглашение, което предвиждаше Съединени американски щати да изтеглят 5400 души от военния си контингент в Афганистан. В подмяна талибаните се ангажираха да не позволяват заприказва и дейности против Съединените щати и съдружниците им.

Към момента територията, следена от групировката в Афганистан, е най-голямата от нашествието на НАТО през 2001, която смъкна талибаните от формалната власт. Освен тях, голямо въздействие в страната има и Ислямска страна.

" Ако не могат да се съгласят на преустановяване на огъня по време на тези толкоз значими диалози, то може би нямат властта да договорят свястно съглашение ", написа американският президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР