Американският президент Доналд Тръмп обвини в бездействие администрацията на своя

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини в бездействие администрацията на своя
Коментари Харесай

Тръмп вини в бездействие екипа на Обама заради руската намеса в изборите

Американският президент Доналд Тръмп упрекна в безучастие администрацията на своя предходник Барак Обама по отношение на изказванията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера федерален правосъден състав разгласи, че чиновници на съветското военно разузнаване посредством хакерски интервенции са следили компютрите на Хилари Клинтън и на Демократическата партия по време на предизборната акция тогава и са откраднали голямо количество сензитивна информация, която била употребена за нейното дискредитиране и в интерес на републиканците, чийто претендент бе Тръмп. На 12-те хипотетични сътрудници на ГРУ - съветското военно разузнаване, разпознати от ФБР, бяха предявени задочни обвинявания в границите на следствието за съветска интервенция в изборите.

" Историите, които чухте през вчерашния ден за 12 руснаци, са се развили по време на ръководството на администрацията на Обама, а не по време на администрацията на Тръмп. Защо те (хората на Обама) не са създали нищо по това време, изключително по кое време стана известно, че ФБР е уведомило президента Обама за това още през септември, преди изборите ", писа в Туитър Тръмп, който сега е на посещаване във Англия.

" Къде е сървърът на Националния комитет на Демократическата партия, и за какво ФБР не го взе под собствен надзор? ", попита Тръмп в Туитър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР