Американският президент Доналд Тръмп навярно обмисля възможността да замени държавния

...
Американският президент Доналд Тръмп навярно обмисля възможността да замени държавния
Коментари Харесай

Тръмп май си търси нов държавен секретар

Американският президент Доналд Тръмп вероятно обмисля опцията да размени държавния секретар Майк Помпео на поста му поради вероятността дипломатът да се кандидатира за място в Сената на националните избори през 2020 година, оповестява вестник Washington Post.

Тръмп, без да знае какво ще се случи, е почнал да обмисля имена със законотворци и държавни чиновници за вероятен правоприемник на Помпео, оповестява журналистът Джош Роджин по информация на трима души, които са говорили с президента. Според изданието Помпео е декларирал, че няма да се бори за място в Сената, само че хора от обкръжението му настояват, че държавният секретар към момента не е взел дефинитивно решение.

Това не попречи да възникне едвам скрито вътрешно състезание кой да го наследи, написа Роджин. Едно от най-често спряганите имена като вероятни наследници на Помпео е това на съветника по национална сигурност Робърт О`Брайън, който е на сегашния си пост от септември. По думи на Роджин самият Помпео " мощно се възхищава " на О`Брайън.

Прочети още: https://www.actualno.com/world/tyrsi-li-si-trymp-nov-dyrjaven-sekretar-news_1419098.html
© Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР