Американският президент Доналд Тръмп днес ще обяви, че признава Йерусалим

...
Американският президент Доналд Тръмп днес ще обяви, че признава Йерусалим
Коментари Харесай

Тръмп признава Йерусалим за столица на Израел днес

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден ще разгласи, че признава Йерусалим за столица на Израел, обявиха поискали анонимност публични представители на Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес и Франс прес.

Държавният глава на Съединени американски щати също така ще подреди на Държавния департамент да приготви преместването на посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Йерусалим. Той няма да дефинира период за това и процедурата евентуално ще отнеме " няколко години ", настояват източниците.

Според тях признаването на Йерусалим за столица на Израел ще е признание на " историческата и актуалната реалност ", а не толкоз политическо изказване.

Анонимните източници означават, че съвсем всички израелски държавни ведомства и израелският парламент са в Ерусалим, а не в Тел Авив, където поддържащите дипломатически връзки с Израел страни по традиция държат посолствата си.

Намерението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел към този момент провокира лавина от гневни реакции от страна на арабските страни и Турция. /Марица.бг
тагове тръмп йерусалим столица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР