Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Вестник от САЩ: Дали Байдън ще изпълни план на Тръмп?

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в разгласи, че Съединени американски щати ще спрат поддръжката си за войната в Йемен, поставяйки завършек на шестгодишната военна поддръжка на Вашингтон за предвожданата от Саудитска Арабия коалиция, която се бие против обвързваните с Иран йеменски бунтовници хуси, написа английският в. "Файненшъл таймс ".

Съобщението беше направено, откакто Белият дом приключи продажбите на оръжия за Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства - първият важен сигнал от Байдън, че има намерение да пренастрои връзките на Съединени американски щати с арабските режими, които бяха мощно ухажвани от неговия предходник Доналд Тръмп.

Съединени американски щати са продали на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства оръжия за десетки милиарди долари, употребявани във войната в Йемен. Според Организация на обединените нации спорът е предизвикал най-тежката провокирана от индивида филантропична рецесия в света, отбелязва изданието.

В своята първа външнополитическа тирада, откогато встъпи в служба, Байдън даде сигнал, че Съединени американски щати към този момент няма да бъдат безкритичен съдружник на монархиите от Залива, разгласи над осемкратно нарастване на броя на бежанците, които ще приема Америка, и сподели, че времето на прегъване пред съветския президент Владимир Путин е завършило, показва английският в. "Гардиън ".

Дистанцирането на Вашингтон от Рияд е една от най-забележимите проверки на политиката на Тръмп, само че то също по този начин съставлява разкъсване с курса, следван от Барак Обама, който поддържа офанзивата на Саудитска Арабия в Йемен, макар че след това се опита да наложи ограничавания върху военновъздушната ѝ интервенция.

Байдън въпреки всичко съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да дават отбранителна поддръжка на Саудитска Арабия против набези с ракети и дронове от страна на поддържаните от Иран сили. Американските войски ще продължат също интервенциите против Ал Каида на Арабския полуостров, отбелязва изданието.

Друга смяна, която Байдън направи спрямо политиката на Тръмп, беше да разгласи, че стопира проектите за евакуиране на американски войски от Германия, показва американският в. "Ню Йорк таймс ".

Експерти по националната сигурност както от демократите, по този начин и от републиканците преди време окачествиха заповедта на Тръмп за пренасяне на 12 000 американски военни от Германия като демонстрация на непредвидливост, отбелязвайки, че тя се корени в неприязънта на Тръмп към немската канцлерка Ангела Меркел и неговата решителност да накара страните от НАТО да отделят повече пари за своята защита, без значение от стратегическата цена за Съединени американски щати, акцентира изданието.

Друг американски вестник, "Лос Анджелис таймс ", задава въпроса дали Байдън ще извърши проекта на Тръмп за евакуиране на американските войски от Афганистан.

Новият президент на Съединени американски щати е подложен на напън да отсрочи изтеглянето на оставащите американски сили от Афганистан. Това решение провокира сложни разисквания в екипа по националната сигурност на Байдън дали прекъсването на най-дългата война, водена от Америка, ще докара до още по-голям безпорядък в раздирания от принуждение Афганистан, разяснява вестникът.

Байдън от дълго време поддържа редуциране на американското военно наличие в Афганистан, само че сегашни и някогашни чиновници по националната сигурност предизвестяват президента, че изтеглянето на силите на Съединени американски щати може да докара до възобновление на терористичната формация Ал Кайда.

Байдън обаче е подложен на най-малко също толкоз мощен напън - от либерали в своята партия, както и от доста американци, които желаят войските да се върнат вкъщи - да не отсрочва до безконечност изтеглянето, даже с риск от усилване на терористичните групировки, отбелязва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР