Американският президент Джо Байдън в събота критикува съперника си на

...
Американският президент Джо Байдън в събота критикува съперника си на
Коментари Харесай

Байдън критикува срещата Тръмп-Орбан

Американският президент Джо Байдън в събота подлага на критика противника си на изборите Доналд Тръмп за срещата му с Виктор Орбан, като сподели, че унгарският министър председател " цели тирания ", оповестява Агенция Франс Прес.

" Орбан, който изрично съобщи, че не счита, че демокрацията работи и търси тирания., съобщи президентът. Виждам бъдеще, в което пазиме демокрацията, а не я понижаваме ".

Байдън загатна срещата на Орбан незабавно откакто разкритикува Тръмп, че е насърчил съветския президент Владимир Путин да нахлуе в страни от НАТО, които не са платили финансовите си отговорности.

Припомняме, че министър председателят на Унгария Виктор Орбан поддържа опита на своя дълготраен съдружник Доналд Тръмп да се върне в Белия дом след среща с него във Флорида.

Двамата разискаха " необятен набор от въпроси, засягащи Унгария и Съединените щати, в това число първостепенното значение на мощните и сигурни граници за отбрана на суверенитета на всяка нация.

Орбан от дълго време е в несъгласие с сътрудниците си членки на Европейския съюз по редица въпроси, в това число отхвърли да изпрати оръжие на Украйна и поддържането на икономическите връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година

Според унгарският министър председател завръщането на Тръмп в Белия дом може да донесе мир в Украйна. Имаме потребност от водачи в света, които са уважавани и могат да донесат мир. Тръмп е един от тях, уточни Орбан, добавя news.bg. 

Орбан, на който се възхищават доста консерватори в Съединените щати поради твърдата му политика във връзка с имиграцията, схемите за подкрепяне на фамилията и гласната позиция във връзка с националния суверенитет, означи, че по време на президентството на Тръмп 2017-2021 г. в Близкия изток е имало мир, а също и Украйна.

Той изрази мнение, че ако е Тръмп е бил избран отново през 2020 година войната в Украйна нямаше да се случи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР