Американският президент Джо Байдън подписа закон за по-строг контрол върху

...
Американският президент Джо Байдън подписа закон за по-строг контрол върху
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за контрол върху оръжията

Американският президент Джо Байдън подписа закон за по-строг надзор върху оръжията в Съединени американски щати. Новите разпореждания влизат в действие след серия от всеобщи стрелби, при които починаха десетки почтени.

Засилването на контрола върху огнестрелните оръжия в Съединени американски щати е историческо. Този спор тече повече от 30 години и до момента опитите бяха блокирани от оръжейното лоби в страната, както и от елементарни жители. Привържениците на по-либералния режим за носене на оръжия постоянно акцентират, че това право им е обещано от втората корекция в конституцията на Съединени американски щати. Често пъти този спор стига до неуместни оферти като това да се въоръжат учителите в учебните заведения, с цел да се лимитират всеобщите стрелби.

Според закона, подписан от Байдън, на по-щателни инспекции ще подлежат купувачите на оръжие на възраст под 21 години. Освен това федералното държавно управление ще финансира стратегии за психическа помощ, както и за повишение на сигурността в учебните заведения.

Предвижда се и възбрана за носене на оръжие от хора, които са били осъждани за принуждение против индивида, с който са живеели, без да имат подписан брак. Тази малка врата в досегашните разпореждания бе мощно подложена на критика.

" С Божията помощ - това ще избави доста животи ", съобщи Байдън след подписването. Той обаче призна, че признатите разпореждания надалеч не покриват това, за което е упорствал.

" Те въпреки всичко включват стъпки, които ще спасят човешки животи ", разяснява президентът.

Законопроектът бе признат с поддръжка и от републиканци, и от демократи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР