Американският президент Джо Байдън подписа тази вечер закона за ленд-лийза,

...
Американският президент Джо Байдън подписа тази вечер закона за ленд-лийза,
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за ленд-лийза, който ще ускори изпращането на военна помощ за Украйна

Американският президент Джо Байдън подписа довечера закона за ленд-лийза, който ще форсира изпращането на военна помощ за Украйна, заяви в Туитър кореспондентът на CBS Ед О'Кийф, който е участвал на церемонията. " Това е значимо, това е в действителност значимо ", споделил Байдън по време на подписването.

По време на церемонията по подписването на Закона за заемане и даване на средства за защита на Украйна в Овалния кабинет в понеделник следобяд Байдън съобщи: „ Зверствата, които правят руснаците, са просто оттатък границите на допустимото”, предава CNN.

В Овалния кабинет са били също вицепрезидентът Камала Харис, сенаторът демократ Бен Кардин, членът на Камарата на представителите Елиса Слоткин (ДП) и Виктория Спартц от Републиканската партия. Спартц е първата в историята на Конгреса етническа украинка.

Сенатът одобри единомислещо на 6 април закона за възобновяване на програмата за ленд-лийз, работила по времето на Втората международна война. На 28 април Камарата на представителите я утвърди - 417 конгресмени гласоподаваха за, 10 - срещу. След това законът бе пратен на Байдън.

Пълното име на закона е Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022 (Закон за ленд- лийза в отбрана на демокрацията на Украйна). В него се споделя, че президентът на Съединени американски щати позволява на държавното управление да дава чартърен или с отстрочка в заплащането средства за отбрана на Украйна, както и на други страни от Източна Европа, " наранени от нахлуването на Руската федерация в Украйна ", с цел да се помогне на тяхната отбранителна дарба и да се отбрани популацията от допустимо навлизане или продължаваща съветска експанзия.

" Гласът на Америка " посочи, че Украйна не е длъжна да заплаща незабавно да техниката и въоръжението, тя ще получи пролонгация.
Според закона, президентът на Съединени американски щати би трябвало да спре ускорените доставки на оръжие 60 дни след влизане на закона в действие.

The Washington Post акцентира, че законът не урежда настояването на Байдън да даде на Украйна помощ в размер на 33 милиарда $. Сенатът и Долната Камара ще прегледат това искане идните седмици.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР