Американският президент Джо Байдън организира среща на върха с още

...
Американският президент Джо Байдън организира среща на върха с още
Коментари Харесай

Байдън събра над 100 световни лидери на „Среща за демокрацията“

Американският президент Джо Байдън провежда среща на върха с още 110 международни водачи в опит да се опълчи на възходящия авторитаризъм, заяви Ройтерс. Срещата стартира в четвъртък, като Русия и Китай не бяха поканени.

Така наречената „ Среща за демокрацията “ цели да завоюва поддръжка за световни начинания, с които да бъдат укрепени демократичните страни.

За тази цел от Белия дом оповестиха, че разисква с Конгреса да бъдат отделени 424 млн. $. Една от самодейностите, които се плануват, е подпомагането на самостоятелни медии.

В своята встъпителна тирада Байдън сподели, че свободата в света е застрашена от автократи, които целят да разширят властта си и да оправдаят репресивната си политика.

„ Демокрацията не става инцидентно. И ние би трябвало да я възобновяваме с всяко потомство “, сподели той. „ Според мен това е определящото предизвикателство на нашето време “.

Българският президент Румен Радев също участва на срещата. Той посочи, че съгласно него българското общество е задоволително мощно, с цел да се оправи с авторитаризма, и уточни събитията през миналата година като образец.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР