Американският президент Джо Байдън обвини днес руския лидер Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън обвини днес руския лидер Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън обвини Путин в жажда за земя и власт

Американският президент Джо Байдън упрекна през днешния ден съветския водач Владимир Путин в " жадност за земя и власт " и увери, че НАТО няма да се поколебае в поддръжката си за Украйна против съветската експанзия.

В тирада след края на срещата на върха на Алианса във Вилнюс, Джо Байдън даде висока оценка на украинския народ. Той приветства присъединението на Финландия към Пакта и предстоящото в скоро време приемане и на Швеция.

Байдън трансформира обединяването на НАТО в един от най-важните си политически цели и означи, че Владимир Путин мощно е подценил решимостта на военния съюз.

" Това не стана инцидентно, не беше и неизбежно ", съобщи американският президент.

Ройтерс отбелязва, че речта в университета на Вилнюс е била ориентирана към обединяване на съдружниците и проява на ролята на Байдън на международната сцена преди американските избори следващата година.

Американският президент не подмина и климатичните промени. Според него - сами по себе си те са съществена опасност за човечеството. Тази вечер Джо Байдън дойде във Финландия - последна спирка от европейската му обиколка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР