Американският президент Джо Байдън обеща, че “ще има последствия за

...
Американският президент Джо Байдън обеща, че “ще има последствия за
Коментари Харесай

САЩ се заканиха на Саудитска Арабия заради петрола

Американският президент Джо Байдън даде обещание, че “ще има последици ” за връзките на Съединени американски щати със Саудитска Арабия. Думите му са предизвикани от решението на ОПЕК+ за ограничение на квотите за нефт предходната седмица, което бе взето, макар апела на Съединени американски щати, заяви Reuters.

Обещанието на Байдън идва ден откакто авторитетният сенатор демократ Боб Менендес, ръководител на комисията по външни връзки на Сената, сподели, че Съединените щати би трябвало неотложно да замразят всяко съдействие със Саудитска Арабия, в това число продажбите на оръжия.

В изявление за CNN президентът отхвърли да разясни какво тъкмо се обмисля като реакция. От прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер стана ясно, че ще бъде осъществен обзор на политиката. Тя обаче не даде график за деяние или информация кой ще управлява преоценката.

Съединените щати ще следят от близко обстановката " през идващите седмици и месеци ", сподели Жан-Пиер.

ОПЕК+ разгласи проектите си за понижаване на производството на нефт предходната седмица след седмици на лобиране против тази стъпка от страна на американски чиновници. Представителите на 13-те членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и техните 10 съдружници се споразумяха за редуциране с " 2 милиона " барела дневно за месец ноември.

В дейностите на Саудитска Арабия Съединени американски щати виждат поклонение пред Русия.

Американски чиновници дипломатично се опитваха да убедят най-големия си арабски сътрудник да отхвърли концепцията за редуциране на производството, само че фактическият държател на Саудитска Арабия, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, остана неотстъпчив.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР