Американският президент Джо Байдън е съобщил на бившия държавен глава

...
Американският президент Джо Байдън е съобщил на бившия държавен глава
Коментари Харесай

Байдън хвърли най-голямото предизвикателство към Тръмп

Американският президент Джо Байдън е съобщил на някогашния държавен глава Барак Обама, че възнамерява да се кандидатира още веднъж на изборите през 2024 година, написа The Hill, базирайки се на свои източници, съобщи БГНЕС.

На конференция в Брюксел през март актуалният президент към този момент приказва за проектите си да се бори още веднъж за Белия дом.

"Байдън желае да се кандидатира и очевидно желае да е сигурен, че всички знаят това ", споделя един от източниците.

Байдън остава представителят на Демократическата партия, който има най-големи шансове да победи някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в случай че последният бъде номиниран от Републиканската партия. "Той има вяра, че е единственият, който може да победи Тръмп ", споделя източникът, станал очевидец на диалога сред Байдън и Обама.

Белият дом отхвърли да разяснява диалога, а консултант на Байдън съобщи, че самият президент към този момент обществено е оповестил, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат.

The Hill показва, че въпреки всичко проектите на Байдън да се кандидатира за преизбиране могат да бъдат възпрепятствани от ниския рейтинг. Според изследване на CNBC, извършено предходната седмица, единствено 38% от американците утвърждават работата на Байдън като президент, а 53% не я утвърждават. А единствено 35% се изричат в интерес на икономическата му политика. Но изборите през 2024 година към момента са надалеч и стопанската система може да промени своето развиване, споделят наблюдаващите.

"В допълнение към бурните политически проблеми и ниския рейтинг, възрастта на Байдън също повдига въпроси ", показва вестникът. Байдън е на 79 години и ще е навършил 82 при започване на възможен втори мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР