Американският оръжеен експерт и блогер Лари Викърс решил да продължи

...
Американският оръжеен експерт и блогер Лари Викърс решил да продължи
Коментари Харесай

US оръжеен експерт участва в тренировка на руския спецназ "Алфа" и я нарече "умопомрачителна и безумна”

Американският оръжеен специалист и блогер Лари Викърс решил да продължи тестванията на оръжия в Русия. Той взел присъединяване в подготовка на съветски спецназ от „ Алфа ”, особено поделение на Федералната работа за сигурност, заяви изданието politpuzzle.ru. Пристигайки на стрелбище „ Динамо”, американецът даже не подозирал, че го чака „ най-безумната и опасна” подготовка в живота му.

Първото упражнение за трениране на убеденост станала пукотевица от пределно малко разстояние. Задачата е боецът да бъде квалифициран да се намира под огъня, а патроните могат да го ранят или да попаднат в бронежилетката му. Упражнението се извършва с същински военен револвер и патрони с цяло металическо покритие.

На американеца посочили по какъв начин се стреля по човек с бронежилетка от няколко метра в региона на гърдите, като той не се движи и не се пробва да се отклони.

След това Лари Викърс извадил револвера си и стрелял няколко пъти в отговор по първия стрелец, като патроните минавали единствено на няколко сантиметра от главата на руснака и се забивали в периферията на намиращата се откъм гърба цел.

Така спецназовците показали цялостно самообладание под директен обстрел и опазване на концентрацията за осъществяване на ответни дейности с изключителна успеваемост.

Викерс коментирал това упражнение като извънредно рисковано и предложил в никакъв случай повече да не го извършват. „ Но помнете, ние сме в Русия. Това е тяхната страна и техни правила. В Съединени американски щати аз не бих правил това в живота си. Но, още веднъж, ние не сме в САЩ” – отбелязал Викърс.

В идващото упражнение американецът трябвало да порази няколко цели, само че задачата доста се усложнявала от задавани му в същото време аритметични пресмятания, до момента в който се намира под огъня и няколко души интензивно му пречат.

На Викърс му обяснили, че главната концепция се заключава в това, че до момента в който стресът нарушава концентрацията му, той да се научи бързо да превключва вниманието си за осъществяване на задачата.

Например той трябвало да взема решения и да пресмята цифри. За задачата се моделира такава обстановка, в която би трябвало да се концентрира с дразнещи и отвличащи фактори за аритметични пресмятания и поразяване на избрана цел. Това упражнение се извършва с револвер или с пушка.

При друга задача стрелецът излиза пред няколко цели с очертанията на човек. На тях безредно са написани цифри. След това към боеца се доближават няколко души, които му пречат да се прицелва и да стреля, блъскайки то и отвличайки го с думи. При това му дават аритметични образци (напр. 25+17) и му крещят инцидентни цифри, с цел да му провалят смятането. Стрелят неведнъж с револвер до самото му ухо.

След това на американеца му разрешили да стане „ втори номер”, т.е. да пречи на стрелеца и да го блъска. В същото време сред целите разположили живи хора без бронежилетки.

Лари Викърс си дал сметка, че бойците от „ Алфа” му дали да вникне в извършения, в които те изцяло се избавят от страха, разделяйки багра на съставните му елементи: от стрелбата до разбора на хода.

„ Твърде комплицираните извършения не са за хора със слаби нерви. Аз бих ги разгледал за потребление в Съединени американски щати, само че това фактически е комплицирана подготовка, която действително може да се види единствено в Русия” – обобщава американецът.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР