Американският лекар Джоел Фърман твърди, че не е нужно да

...
Американският лекар Джоел Фърман твърди, че не е нужно да
Коментари Харесай

Експерт: Диетите не водят до желаната от вас фигура!

Американският доктор Джоел Фърман твърди, че не е нужно да се ограничавате от типове храни, с цел да отслабнете и предлага няколко метода да стигнете по-бързо и елементарно към стройния контур.

Непрекъснатите диети освен може да ви отдалечат от мечтаната фигура, само че и да навредят на здравето ви.

„ Всеки път, когато сте на диета за да намалите тежестта си, вие засягате енергийните потребности на тялото, което задейства ензимите, стимулиращи синтеза на мазнини и затрудняват свалянето на килограми “, споделя Фърман.

Добрата вест съгласно него е, че броенето на калории от дълго време е в предишното и не е нужно да се лишавате от обичани храни, а единствено от някои дребни детайли в храненето си.

И по този начин, какво да извършите?

Включете значими зеленчуци към диетата си, които други Фърман назовава G-бомби. Такива са бобови, чесън, гъби, горски плодове и ядки. Те би трябвало да участват в менюто ви всеки ден, защото съдържат витално значими минерали и витамини, а в това време са с малко мазнини. Нещо повече, други Фърман суровите зелени зеленчуци способстват за ускорение на метаболизма.

Всеки ден се старайте да изяждате по три порции пресни плодове, 30 г семена и ядки, половин чаша бобови, една порция задушени зеленчуци. Ядките не би трябвало да ядете на закуска, само че ги интегрирате в другите хранения. Така по-добре се усвояват витамините и антиоксидантите.

Намалете захарта и солта . Солта оказва помощ за задържането на вода и подуването, което прави фигурата да наподобява по-едра. За да не загубите от усета на храната, може да я подправяте с чесън, с доматен сос (най-добре домашно приготвен), с магданоз, копър, кориандър, само че най-добре пресни подправки.

Ограничете месото, изключително аленото и мазното, и заменете с други мазнини . Доказано е, че зехтинът в салатата се усвоява доста добре от тялото и насища организма с повече желязо, спрямо мазнината в месото.

Задушавайте, не запържвайте! Ако добавите малко вода или бульон, ястието ви ще се сготви съвсем по същия метод, само че ще запазите витамините в него и то с най-малко лой.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР