Американският кредитор Bank of Americaпредстави по-добър от очакваното финансов отчет

...
Американският кредитор Bank of Americaпредстави по-добър от очакваното финансов отчет
Коментари Харесай

Bank of America представи по-добър от очакваното финансов отчет за третото тримесечие

Американският заемодател Bank of America показа по-добър от предстоящото финансов доклад за третото тримесечие на 2019 година Банката победи прогнозите на "Уолстрийт " поради растежа в кредитирането и облагата от финансово-консултантски услуги, облекчавайки опасенията, че по-ниските лихвени проценти ще навредят на втората по величина американска банка.

Акциите на трезора набъбнаха с 1,6% на извънборсовата търговия, защото потребителското банкиране - най-големият му бизнес - сподели мощ в изискванията на неустановеност на международните финансови пазари и засилен оптимизъм за финансовото здраве на хората.„ Съсредоточихме се върху ръководството на тези неща, които са контролируеми “, споделя в изказване основният изпълнителен шеф Браян Мойнихан.

Bank of America регистрира спад на лихвения марж с 4 базисни пункта до 2,41% за третото тримесечие. Но 5-процентният растеж в общото кредитиране й оказа помощ да преодолее въздействието на по-ниските лихви.

Заедно с това, мощните резултати в капиталовото банкиране и търговията с акции усилиха общите доходи над упованията на "Уолстрийт ". Приходите от такси за капиталово банкиране скочиха с 40%, до момента в който приходите от потребителско банкиране - най-големият бизнес на Bank of America - се усилиха с 3% до 9,7 милиарда $. От доклада стана ясно и че банковият бизнес за търговия с акции превъзхожда този на другите банки с 13-процентен скок.

Нетният приход от лихви на банката също набъбна с 12,34 милиарда $, което съставлява повече от половината от общите доходи. Нетният приход, използван за елементарните акционери, падна с 21% до 5,27 милиарда $, или 56 цента за акция, ударен от такса за амортизация от 2 милиарда $. Изключвайки таксата, банката печели 75 цента за акция.

Приходите, без разноските за лихви , набъбнаха леко до 22,96 милиарда $. Анализаторите чакаха облага от 51 цента за акция и доходи от 22,79 милиарда $, сочат данните на IBES от Refinitiv.

Тази година пазарите бяха наранени от по-ниски лихви, защото макроикономическите условия се утежниха. Bank of America е най-уязвимата измежду огромните американски банки от съмненията в ставките заради сензитивните към лихви ипотечни скъпи бумаги. Това е следващата огромна американска банка, показала по-добри от прогнозите финансови данни за последното тримесечие. Вчера други водещи американски кредитни институции показаха своите финансови доклади за последното тримесечие. Единствено JPMorgan Chase регистрира по-силни от упованията облаги и доходи при по-слаби резултати за Citigroup и Wells Fargo и много разочароващи за Goldman Sachs .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР