Американският Конгрес прие противоречив закон, силно подкрепян от президента Доналд

...
Американският Конгрес прие противоречив закон, силно подкрепян от президента Доналд
Коментари Харесай

В САЩ приеха спорен здравен закон

Американският Конгрес одобри спорен закон, мощно подкрепян от президента Доналд Тръмп, който ще разреши на терминално заболели да вземат участие в опити с още неодобрени медикаменти.

Според републиканеца Майкъл Бъргес, който е доктор, "ние сме на една ръка разстояние от реформаторски способи на лекуване ", които биха могли да дадат на тези пациенти "втори късмет за живот ", откакто са пробвали всичко от средствата, които са разполагаем.

Лекари и организации на пациенти с редки болести през последните месеци се обявяваха против "демагогския " закон, който основава "фалшиви очаквания ". Демократите предизвестиха, че текстът ще разреши на фармацевтичните лаборатории и пациентите да заобикалят при множеството случаи здравните управляващи.

И преди утвърждението на този текст лекарите можеха да желаят от фармацевтичните компании да им обезпечат пробен медикамент, при изискване, че той е минал първия стадий от клиничните проучвания, т.е е бил тестван върху най-малко двадесетина души в положително здраве, с цел да се откри, че не е отровен.

С новия закон здравните управляващи в Съединени американски щати ще бъдат единствено осведомени при случай на тежки отрицателни резултати. Единствено лабораториите ще да споделят или не лекарството. Подобни текстове към този момент бяха признати в 38 от 50-те американски щати преди 4 години, заяви Актуално.

"Става въпрос за рисков закон, който заплашва престижа на управляващите в гарантирането, че здравното лекуване е несъмнено и ефикасно ", отсече Франк Палон, народен представител в долната камара на Конгреса от демократите. "Ако този закон е добър, за какво 100 асоциации на пациенти му се опълчват? ", пита различен демократ - Ян Шаковски. "Той отваря необятно вратата на шарлатаните ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР