Американският Конгрес одобри най-голямата данъчна реформа в САЩ за последните

...
Американският Конгрес одобри най-голямата данъчна реформа в САЩ за последните
Коментари Харесай

Конгресът в САЩ одобри данъчната реформа на Тръмп

Американският Конгрес утвърди най-голямата данъчна промяна в Съединени американски щати за последните 30 години. Това се приема като значима победа на президента Доналд Тръмп, чието предизборно заричане беше точно понижаване на данъчната тежест.


51 " За " и 48 " Против " - с този резултат беше утвърдена промяната, която би трябвало да понижи налозите на корпорациите и дребния бизнес и доста да усили икономическия напредък на страната. За гласоподаваха всички републиканци, срещу - всички демократи. Преди вота елементарни жители също се оповестиха против самодейността.
Чък Шумър, водач на демократите в Сената: Това е безспорен срам. И тук не става дума за идеологически разлики. Това е нещо фрапантно противоречащо на това, от което Америка се нуждае. Защо едно семейство от междинната класа би трябвало да заплаща повече, до момента в който всяка корпорация заплаща по-малко.
За републиканците това е стъпка в вярната посока.

Мич Макконъл, водач на републиканците в Сената: Това е значимо достижение за страната, което хората ще оценят и одобрят. Очевидно е, че изисква да продължим разискването му с американския народ.
За Доналд Тръмп това ще бъдат в действителност щастливи празници, разясняват анализатори, тъй като той освен извърши едно от предизборните си обещания и записа в актива си значимо законодателно събитие, само че и тъй като съумя да накара Републиканската партия да работи в интерес на самодейностите му. Кои са другите печеливши - несъмнено огромните компании - от досегашните 35% те към този момент ще заплащат единствено 21% корпоративен налог. При данъкоплатците понижението е най-голямо сензитивно за най-богатите и най-незначително за най-бедните.

Оказва се, че в доста от щатите, които и в този момент имат по-високи налози и по-високи цени на парцелите, ще заплащат повече, съгласно новите правила. Всичко това ще докара до увеличение на недостига с 1,4 трилиона $ в идващите 10 години, което ще се добави към сегашните към 20 трилиона. Действието на закона изтича през 2025 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР