Американският Институт за домакинство разкри девет места в домове, подминавани

...
Американският Институт за домакинство разкри девет места в домове, подминавани
Коментари Харесай

Девет места в дома, които винаги забравяме да почистим

Американският Институт за домакинство разкри девет места в домове, подминавани при чистенето даже от най-старателните домакини, заяви в. " Дейли мейл ".

Сред тях са отдалеченото на тв приемника, платнени пазарски чанти, метли и четки, клавиатурите, пералнята, хладилникът.

Дистанционното на тв приемника

Ако се замислите за последния път, когато сте чистили отдалеченото си, евентуално ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате още веднъж.

При все че тв приемникът и поставката му евентуално са в листата за разчистване, множеството домакини не помнят за отдалеченото, макар че то е в ръцете им непрекъснато.

Платнени пазарски чанти

С последователното излизане от приложимост на найлоновите торбички, платнените пазарски чанти стават все по-разпространени. От института поучават да перем постоянно пазарската си чанта, с цел да премахнем бактериите от нея.

Освен това е хубаво след всяко извършване на покупки да почистваме остатъците от хранителни и други артикули.

Метли и четки

Точно както четките за грим, домакинските метли и четки също би трябвало да бъдат почиствани - или с прахосмукачка, или като ги накиснем в сапунен разтвор.

Клавиатурите

Клавиатурата на преносимия компютър или компютъра ни би трябвало да получава особено внимание при дезинфекцията, имайки поради какъв брой постоянно работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, в сравнение с седалката на тоалетната паница.

Чантата за спорт

Дрехите, с които вървим на фитнес, постоянно отиват напряко в пералнята след подготовка. Но не и раницата или сака, в които ги носим. Дори чантите, които не се побират в пералнята, можем да почистим със сода за самун, с цел да се обезврежда неприятната миризма от потта.

Пералнята

Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова би трябвало да обърнем особено внимание на тези места, поучават специалистите.

Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена сред обособените пранета, с цел да се проветрява и да не се натрупва плесен.

Рафтовете и чекмеджетата на хладилника

Специалистите припомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват голям брой хранителни останки. В резултат на това бактериите там се усилват и е добре да го почистваме постоянно. Те предлагат на дъното да сложим кухненска забрадка.

Пространствата сред уредите

Често би трябвало да пускаме прахосмукачката в пространствата сред кухненските уреди или мебелите ни, тъй като там се натрупват нечистотия и прахуляк. Полилеите

Полилеите бързо се покриват с прахуляк. За лесното им разчистване може да използваме антибактериална мокра забрадка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР