Американският хуманитарен доброволец Пийт Рийд е бил убит в източния

...
Американският хуманитарен доброволец Пийт Рийд е бил убит в източния
Коментари Харесай

Американски хуманитарен доброволец загина докато спасява цивилни в Бахмут - Свят

Американският филантропичен доброволец Пийт Рийд е бил погубен в източния украински град Бахмут в четвъртък, до момента в който оказва помощ на цивилни, заяви CNN с позоваване на основата от Рийд група за филантропична помощ Global Response Medicine.

Рийд, деец от морската пехота на Съединени американски щати, е посочен като „ погубен, до момента в който е оказвал помощ “ по време на задача с друга организация, се споделя в изказване на GRM, оповестено в обществените медии.

„ Вчера създателят на GRM Пийт Рийд беше погубен в Бахмут, Украйна. Пийт беше основата на GRM, като беше президент на борда в продължение на 4 години. През януари се отдръпна от GRM, с цел да работи с Global Outreach Doctors в тяхната задача в Украйна и беше погубен, до момента в който оказваше помощ “, показва обявата в Instagram.



„ Това е блестящо увещание за заплахите, пред които са изправени избавителните и филантропичните служащи в зони на спор, до момента в който поставят грижи за жители, попаднали под пресечен огън. Пийт беше единствено на 33 години, само че живееше живот в работа на другите, първо като американски морски пехотинец, а по-късно като предоставящ филантропична помощ. GRM ще се стреми да уважи неговото завещание и безкористната работа, която упражняваше “, се споделя в изказването.

Името на Пийт Рийд е посочено и като като шеф за Украйна в уеб страницата на Global Outreach Doctors.

„ Помолен за коментар, представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати удостовери „ неотдавнашната гибел на американски жител в Украйна “.

„ Ние поддържаме връзка със фамилията и предоставяме цялата допустима консулска помощ “, сподели представителят на Държавния департамент. „ От почитание към персоналния живот на фамилията в този сложен миг, нямаме какво повече да прибавим. “

Съпругата на Рийд, Алекс Кей Потър, написа в Instagram, че брачният партньор й освен е живял за дълга си, само че явно и е починал, спасявайки живота на различен член на екипа.

„ Той евакуираше цивилни, когато колата за спешна помощ му беше обстрелвана. Загина, правейки това, в което беше страховит, което му даде живот и което обичаше, и явно, спасявайки член на екипа със личното си тяло “, се споделя в обявата.

Рийд стартира своята филантропична кариера откакто супербурята Санди удря родния му щат Ню Джърси. Ръководи медицински екипи по време на борбата за Мосул в Ирак, лекувайки над 10 000 пациенти с контузии.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР