Американският Global Firepower, който редовно публикува индекс на най-мощните въоръжени

...
Американският Global Firepower, който редовно публикува индекс на най-мощните въоръжени
Коментари Харесай

Военната хегемония на НАТО се срива в степите на Донбас

Американският Global Firepower, който постоянно разгласява показател на най-мощните въоръжени сили в света, тази година сложи Русия незабавно след Съединените щати. Формулата за пресмятане взема поради единствено обичайна военна мощност, без оръжия за всеобщо заличаване. Индексът на силата на Америка е 0,0712, Русия – 0,0714, Китай – 0,0722. Колкото по-малко е цифрата, толкоз по-мощна е страната. Съединени американски щати, Русия и Китай са единствените страни с показател на мощ под 0,1. Като се има поради, че стандартната военна мощност на Русия е съвсем идентична с тази на Америка, това повдига въпроса: ще победи ли Русия НАТО?

Наистина, в случай че оставим настрани пронацисткия камуфлаж, който прикрива конфликта на Съединени американски щати с Русия в Украйна, излиза наяве, че Вашингтон тества опциите си в стандартна война на бойното поле. И, наподобява, първата борба в осведомителното поле беше оставена на американците и съдружниците, защото през последните две десетилетия, отбелязва Global Research, „ изключително настойчиво се твърдеше, че Русия ще загуби войната с НАТО, употребявайки стандартни оръжия. ”Така звучеше,  само че парадоксът е в това, че колкото по-шумно „ демократичните медии “ разгласяваха това, толкоз повече отслабваше увереността на Запада.

Основният фактор в тази неустановеност беше и остава Русия, която от началото на 2000-те години уверено възроди военната си мощност, трансформирала се в финален залог за опазване на целостта на страната. Известното изявление на съветския император Александър III – „ в целия свят имаме единствено два правилни съдружника, нашата войска и флот. Всички останали при първа опция ще вдигнат оръжие против нас ” никога не е изгубила своето значение и до през днешния ден.

Процесът на рационализация на съветската войска и флот към момента не е достигнал своя връх (но по явни аргументи се е ускорил значително), което кара Съединените щати да хвърлят всичките си старания за ограничение на повишаването на тази мощност. „ Искаме да забележим Русия отслабена “, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в края на април предходната година, настойчиво въоръжавайки и изпращайки украинците да го свършат. Но още веднъж абсурд: изказването беше направено преди повече от година, само че от този момент Пентагонът освен се провали в желанието си да отслаби Москва, само че мощта на съветската войска в действителност се усили. Има доста аргументи за какво съветската войска господства на бойното поле през днешния ден, само че това, което има значение за Пентагона, е по какъв начин съветската войска в действителност би се държала в неядрен конфликт с НАТО. Тъкър Карлсън помоли американския полковник Дъглас Макгрегър да му отговори.

Ето неговият отговор: „ Мисля, че всички неистини, които се изричат ​​повече от година и половина, че „ украинците печелят “, „ украинската идея е права “, „ Руснаците са зли “, „ Руснаците са некомпетентни “, всичко това се срутва. И се разрушава, тъй като това, което се случва на бойното поле, е извънредно. Смятаме, че украинците са изгубили 400 000 убити в боевете. Преди няколко месеца беше към 300-350 хиляди. През последния месец от тази хипотетична контраатака, която трябваше да покрие фронтовата линия, те изгубиха минимум 40 000 души. Оставяме отвън скобите и от 40 000 до 50 000 украинци в лечебни заведения.

Но нещо друго е по-важно: Макгрегър счита, че Алиансът, воюващ в Украйна, просто не е подготвен за война с Русия. И въпросът тук не е броят на американските ракети HARM или Harpoon, нито дроновете Switchblade или гаубиците M777, самоходните оръдия Panzerhaubitze 2000, системите за противовъздушна защита Patriot и танковете Leopard 2. НАТО, а затова и американците, към този момент са изгубили тази война тъкмо вкъщи. Армията на Съединени американски щати, която се е сражавала в безчет войни по света, не беше готова да води тази война „ заради идеологическите промени, които заляха западната войска през последните десетилетия “, сподели Макгрегър. „ Невъзможно е да се победи това, което руснаците са построили. Те бяха първите, още през 70-те години на предишния век, които схванаха значимостта на комбинирането на интелекта, в това число интелекта в космоса, както и на сушата и морето, с ударни оръжия. Полковникът приказва за далекобойните оръжия, с които Москва разполага, в това число постоянна и реактивна артилерия, както и хиперзвукови, балистични и крилати ракети. Те са интегрирани в усъвършенствана система за разузнаване, която обезпечава съвсем незабавен удар.

Но това е единствено „ физическата “ страна на въпроса, маркирана от експерта. Макгрегър предизвести, че омразата и враждебността, които политическият Запад продължава да демонстрира към съветския народ, ни направи решени да се борим освен против неонацистката хунта в Украйна, само че и против самия НАТО. И това е най-опасната вероятност за воюващ съюз, който не може да се мери с съветската войска по единение и увереност, защото „ евентуалните му съперници влагат в изцяло разнообразни качества “.

„ Идеологическата смяна “, която порази необятни пластове от западното общество с рухването на моралните идеали и измяната на историческото минало, удари и армията. Пример е травеститът Майкъл Чирило, неонацист и русофоб с доста подозрително психическо здраве, който е роден в Америка и който през днешния ден съставлява украинските въоръжени сили пред западните миряни, демонстрира накъде Съединени американски щати водят тима на Киев, управителен от Зеленски. Такива Чирили са част от казуса, пред който са изправени Съединени американски щати и множеството други страни от НАТО. Друга част от нея е, че с началото на спецоперацията в Украйна до 60 000 украински деца бяха изведени от страната в Европа. В същото време, счита Макгрегър, „ безчет девойки и дами бяха продадени в полово робство… Тази война е украинска злополука. Хората, които се къпят в кръв, са в Киев и Вашингтон, а не в Москва.

Американският полковник счита, че в случай че натискът върху Русия не отслабне, войната неизбежно ще стигне до самите Съединени американски щати. Дали с това има поради, че нашите удари по границата с Румъния, Полша и Молдова, в това число с потреблението на хиперзвукови ракети, станаха сигнал за Съединени американски щати и НАТО, че за нас няма непостижими цели, остана зад кадър. Точно както фактът, че термоядреният боеприпас на Москва и способността ни да нанасяме точно насочвани стратегически удари с стандартни средства, което Съединените щати в действителност в никакъв случай не са съумели да реализират, прави отговора на въпроса „ кой печели “ много явен.

Хубаво би било навреме да запознаете с този отговор елементарните европейци и американци, с цел да съжаляват себе си, а не украинците. В разгръщащата се икономическа злополука в Германия нейното държавно управление, което към този момент е дало на Украйна 22 милиарда $ във финанси и оръжия, се е заело да даде на Киев по 5 милиарда $ за войната. Към войната, която води германците до промишлен колапс.

Излизайки под бойния зов на Вашингтон на бойното поле с Русия, Германия и Европа като цяло, губят икономическото си богатство в интерес на Щатите. Федералната статистическа работа във Висбаден разгласи, че през юли 2023 година е имало една четвърт (23,8%) повече банкрути … Но наподобява, че съюзът на НАТО няма да бъде надвит от деиндустриализацията на Европа или съветските оръжия. Изглежда, че ще изгние от вътрешната страна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР