Американският гигант за електронна търговия Amazon откри първия си логистичен

...
Американският гигант за електронна търговия Amazon откри първия си логистичен
Коментари Харесай

Amazon отваря своя първи логистичен център в Турция с инвестиция от над $100 милиона


Американският колос за електронна търговия Amazon откри първия си логистичен център в Турция, в отговор на възходящото търсене в южната ни съседка.

Центърът ще се намира в Истанбул. Планираната инвестиция е за над 100 милиона $. Ще бъдат обезпечи на над 1000 работни места през първата година, се споделя в изказване на компанията.

Базата ще даде благоприятни условия за работни места в областта на инженерство, ИТ и други. Това разяснява генералният управител на Amazon Operations Türkiye Хакан Карадоган.

Партньорите на Amazon (малки и междинни предприятия) в продажбите в Турция са нарастнали до над 25 000, което е 50% на годишна база, съгласно данните на компанията. Техният експорт е скочил над от два пъти през 2021 година по отношение на миналата година и доближи 300 милиона $, споделят от компанията.

В международен мащаб дребните и междинни предприятия продават над 50% от всичко закупено в магазина на Amazon и съставляват към 60% от продажбите.

Що се отнася до климатичните задължения на компанията, сградите на Amazon се зареждат 100% зелено електричество, имат свои системи за отопление и топла вода, като се заобикаля потреблението на горива от изкопаеми горива.

Компанията се стреми зарежда складовете си със 100% възобновима сила до 2025 година, достигайки 65% през 2020 година, и в този момент е най-големият корпоративен покупател на възобновима сила в Европа и света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР