Американският гигант в производството на спортна екипировка Найки ще бъде

...
Американският гигант в производството на спортна екипировка Найки ще бъде
Коментари Харесай

МЛБ подписа 10-годишен договор с Найки

Американският колос в производството на спортна екипировка " Найки " ще бъде идващият формален сътрудник на Мейджър лийг бейзбол. Двете страни подписаха 10-годишно съглашение, което влиза в действие на 1 януари 2020 година и изтича след края на сезона през 2029 година През този интервал концернът от Орегон ще бъде извънреден снабдител както на формалните униформи, по този начин и на подготвителните екипи за 30-те клуба от Висшата лига.

" Найки " ще наследи различен американски производител – " Маджестик Атлетик ", който обезпечава оборудването на тимовете от МЛБ от началото на 2005 година Неговият 15-годишен контракт изтича в края на тази година и няма да бъде възобновен.

ICYMI: Nike will supply MLB’s uniforms starting in 2020 https://t.co/nutRwId8HL
— SI MLB (@si_mlb) January 26, 2019
Любопитното е, че доскоро повече от две години Мейджър лийг реализира предварителна сделка с трети американски тръст – " Ъндър Армър ", който да поеме производството на бейзболни униформи от 2020 година Заради внезапен спад в продажбите в международен мащаб обаче предишния май компанията от Мериленд се отхвърли от съглашението. Вместо това неотдавна " Ъндър Армър " подписа контракт за дизайн и произвеждане на галактически костюми за футуристичните инициативи на милиардера Ричард Брансън и неговата компания за орбитални пътувания " Върджин Галактик ".

Покрай новата договорка с " Найки " от МЛБ удължиха и съглашението с дистрибуторската верига " Фанатикс ". Тя остава собственик на извънредните права за произвеждане и разпространяване на всички почитател продукти с емблемите и запазените марки на 30-те отбора от Висшата лига. Без смяна остава и договорът с " Ню Ера ", който ще продължи да доставя формалните бейзболни шапки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР