Американският гигант в онлайн търговията Amazon отвори нов логистичен център

...
Американският гигант в онлайн търговията Amazon отвори нов логистичен център
Коментари Харесай

Amazon отвори голям логистичен център в Полша, където ще наеме 1000 души

Американският колос в онлайн търговията Amazon отвори нов логистичен център в Централна и Източна Европа. Той се намира в Полша, като в него ще бъдат наети към 1000 души в дълготраен проект, оповестява локалната организация PAP, представена от Emerging Europe.

Базата е ситуирана в третия по величина град - Лодз, който се намира в югозападна Полша. Това е първият подобен център за американската компания в ЦИЕ, като от него ще се правят доставки до други логистични бази на Amazon в района.

Компанията има други шест бази в страната, откакто полският пазар влезе в портфолиото ѝ през 2014 година. Досега компанията е вложила 3,3 милиарда евро в страната.

През лятото на тази година американският водач разгласи, че ще сътвори 1 800 непрекъснати работни места през тази година във Франция - най-големият ѝ европейски пазар след Англия и Германия.

Общите работни места, основани от Amazon в страната, ще доближат 9 300 към края на 2019 година До момента компанията е вложила над 2 милиарда евро във Франция. Новината пристигна на фона известието, че Conforama - френското поделение на южноафриканската Steinhoff - ще редуцира 1900 работни места. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР